NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα όχημα για τον Βόρειο Πόλο!

BURLAK-6X6-2

Το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι μας έχουν τρελάνει στα οχήματα ειδικών αποστολών. Στόχος του Burlak 6×6 είναι να φτάσει μέχρι τον Βόρειο Πόλο… και φυσικά να επιστρέψει!

Το θηριώδες Burlak 6×6 αποτελεί έμπνευση του Alexey Makarov, ο οποίος έχει ως στόχο να μπει στο βιβλίο Guinness. Μόλις ετοιμαστεί το σπέσιαλ όχημα ρωσικής προέλευσης -σε περίπου ένα χρόνο- θα αρχίσουν οι πρώτες δοκιμές στην περιοχή της Ρωσίας που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο. Στόχος είναι έως το 2018 να κατασκευαστεί ένα δεύτερο όχημα, το οποίο θα είναι το τελικό και βελτιωμένο για να ξεκινήσει επίσημα το ταξίδι στον Βόρειο Πόλο!

Η διαμόρφωση του εσωτερικού του Burlak (το ταμπλό όπως και αρκετά άλλα μέρη προέρχονται από ένα Toyota Land Cruiser) είναι αντίστοιχη ενός αυτοκινούμενου, προκειμένου να φιλοξενήσει τα μέλη της αποστολής. Έτσι υπάρχουν κρεβάτια για 4, ντουζ και τουαλέτα, καθώς και κουζίνα. Το Burlak 6×6 βασίζεται σε ένα χωροδικτύωμα ιδιοκατασκευής με κολλημένα μορφοστοιχεία και ελάσματα ώστε να διαμορφώνεται ένα υδατοστεγές αμάξωμα που να μπορεί να επιπλέει. Για αυτό πέρα από τους κλασικούς «εργάτες» και γάντζους, υπάρχει και μία προπέλα για πλεύση στα παγωμένα νερά!

Την πρόωση του Burlak 6×6 αναλαμβάνει ο κινητήρας από ένα Toyota Land Cruiser, μαζί με το μεταποιημένο σύστημα μετάδοσής του. Αξιοσημείωτο είναι πως ο τεχνικός έχει πρόσβαση επισκευής του κινητήρα ακόμη και απο το εσωτερικό ώστε να μην παγώσει στις πολικές συνθήκες και σε περίπτωση βλάβης!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!