NEA

To VW T-Prime Concept δείχνει προς το νέο Touareg

Volkswagen T-Prime Concept GTE

Στην Κίνα παρουσιάζεται το πρωτότυπο T-Prime Concept GTE προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη γενιά Touareg…

Volkswagen T-Prime Concept GTEΔίχως να αποκλίνει από το μοτίβο των τελευταίων concept της VW, το T-Prime Concept GTE των 5,07 μέτρων έχει ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα (με 252 ίππους και 370 Nm) και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Ο τελευταίος αποδίδει 100 kW και 350 Nm, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 381 ίππους και τα 700 Nm, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 14,1 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει για 50 χλμ., η μέση κατανάλωση είναι στα 2,7 λτ./100 χλμ., (η υβριδική ανεβαίνει στα 8,0), το 0-100 είναι στα 6,0 δλ. και η τελική στα 224 χλμ./ώρα.

Η VW δίνει τελευταία μεγάλη βαρύτητα στο εσωτερικό των μοντέλων της και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει έναν φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων και πλήρη διασύνδεση. Η VW ονομάζει αυτή την εξέλιξη «Curved Interaction Area» και η επικοινωνία μεταξύ του συστήματος και των επιβατών βασίζεται σε οθόνες αφής, χειρονομίες και φωνητικές εντολές, ενώ όλοι οι διακόπτες και τα πεντάλ λειτουργούν by wire (καλωδιακά). Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους και tablet, που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, ενώ από τον πολυτελή διάκοσμο με τον lounge προσανατολισμό δεν απουσιάζει το πολύ δέρμα, το αλουμίνιο και το ξύλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!