ΑΓΩΝΕΣ

Grand Slam για τον Nico Rosberg!

1st Grand Slam Nico Rosberg (5)

Μετά την Ρωσία ο Rosberg σημείωσε την 4η συνεχή νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και την 7η σερί από πέρυσι…

1st Grand Slam Nico Rosberg (14)Ο Nico Rosberg κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να πετύχει αυτό που αποκαλούν Grand Slam, δηλ. την pole position, τον ταχύτερο γύρο και την νίκη σε έναν αγώνα που δεν έχασε την πρωτοπορία σε κανένα αγώνα. Με την νίκη στο Σότσι και από πέρυσι στην Ιαπωνία, η Mercedes έχει σημειώσει την 10η σερί νίκη της απειλώντας το ρεκόρ της McLaren (με 11 σερί νίκες) που κρατά από το 1988.

1st Grand Slam Nico Rosberg (2)Ο Rosberg είναι ο 24ος οδηγός της Formula 1 που πετυχαίνει ένα Grand Slam. Ο Jim Clark έχει τα περισσότερα (8), ενώ από τους ενεργούς οδηγούς ο Vettel είναι αυτός με τα 4. Επίσης μόνο οι Nigel Mansell, Ayrton Senna και Michael Schumacher (δύο φορές) έχουν σημειώσει 4/4 από την αρχή μίας σεζόν, ενώ και οι τέσσερις κατέκτησαν τον τίτλο την ίδια χρονιά. Κάτι που πιθανότατα να κάνει και ο Rosberg…

1st Grand Slam Nico Rosberg (6)Αξιοσημείωτο είναι πως μετά τους Alberto Ascari, Michael Schumacher και Sebastian Vettel, ο Nico Rosberg είναι ο 4ος οδηγός στην ιστορία του πρωταθλήματος της F1 που σημειώνει 7 σερί νίκες. Το ρεκόρ με τις περισσότερες σερί κρατά από το 2013 ο Vettel, με τις 9 συνεχόμενες νίκες και αν ο Rosberg θέλει να τον ισοφαρίσει θα πρέπει να νικήσει στην Βαρκελώνη και στο Μονακό. Κάτι διόλου απίθανο…

Επί της ευκαιρίας δείτε τα σετ ελαστικών Pirelli που επιλέχθηκαν για κάθε οδηγό, για το GP Βαρκελώνης (15 Μαΐου), εδώ η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Pirelli-Spanish-Selected-Sets-Per-Driver-4k-EN

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!