ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρεκόρ Guinness για πτήση με αεριωθούμενο hoverboard!

Ο Franky Zapata κατάφερε να περάσει στο βιβλίο Guinness ταξιδεύοντας για περίπου 2,25 χιλιόμετρα πάνω σε ένα αεριωθούμενο hoverboard!

Franky Zapata for the farthest flight by hoverboardΜε στιλ που θα ζήλευε μέχρι και ο Ironman, o Γάλλος κατάφερε να πετάξει με ένα τζετ hoverboard σε απόσταση 2,25 χλμ. και σε ύψος 50 μέτρων, πάνω από τα ανοικτά της παραλίας στο Sausset-les-Pins. Η συγκεκριμένη επίδοση καλύφτηκε με μέγιστη ταχύτητα 55 χλμ./ώρα και σε χρόνο περίπου 3 λεπτών, ενώ καταρρίπτει το περσινό ρεκόρ των 275,9 μέτρων που ανήκε στον Καναδό Catlin Alexandru Duru. To hoverboard του Franky Zapata αποτελεί ιδιοκατασκευή και χρειάστηκε 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

2016-HoverboardRecord-567Το πρωτόλειο είχε 8 έλικες που λάμβαναν ηλεκτρική ενέργεια από 12 μπαταρίες λιθίου-ιόντων με αυτονομία για μερικά λεπτά της ώρας. Το ρεκόρ έγινε με την τελευταία εξέλιξη του μοντέλου τύπου τζετ, καθώς καίει 5,6 λτ./λεπτό κηροζίνης για να δώσει την απαραίτητη ώθηση (το καθαρό απόβαρο είναι στα 20 κιλά). Σύμφωνα με την Zapata Racing, το τζετ hoverboard παράγει 160N ώσης, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 150 χλμ./ώρα και να φτάσει έως τα 10.000 πόδια. Το θέμα είναι αν ο αναβάτης θα καταφέρει να παραμείνει στην θέση του…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!