ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πως θα είναι η νέα γενιά στρατιωτικών οχημάτων; [vid]

To βάρος, η ευελιξία, η αυτονομία και το κόστος δεν αφορούν μόνο στα πολιτικά οχήματα, αλλά και στα στρατιωτικά…

DAPRA-GCV-T-CONCEPT-1 (2)Ένας ακόμη παράγοντας που υπολογίζεται είναι το έμψυχο υλικό και σίγουρα θα έχετε δει στην τηλεόραση να επιχειρούν στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στην ίδια λογική, το αμερικανικό υπουργείο άμυνας έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα GCV-T (Ground X-Vehicle Technology) υπό την επίβλεψη της υπηρεσίας DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), που έχει σα στόχο την εξέλιξη πιο απλών, πιο γρήγορων και αποτελεσματικών στρατιωτικών οχημάτων. Για το πρότζεκτ GCV-T έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά 8 εταιρείες (σ.σ. το Oshkosh JLTV που θα αντικαταστήσει το Hummer θα αναλάβει δράση από το 2018).

DAPRA-GCV-T-CONCEPT-1 (3)Το ενδιαφέρον στα νέας γενιάς στρατιωτικά είναι το κόμπακτ μέγεθος τους, αφού για να προστατευτεί ένα πλήρωμα απαιτείται χώρος, θωράκιση και μεγάλοι κινητήρες για την μετακίνηση. Έτσι, το GCV-T έχει σχεδιάσει οχήματα με μείωση μεγέθους έως 50% (σε σχέση με ένα Hummer), ανάλογη μείωση του αριθμού του πληρώματος, διπλασιασμό της ταχύτητας κίνησης, καθώς και αυξημένες δυνατότητες κίνησης. Επίσης, τα νέα army οχήματα θα διαθέτουν προηγμένα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού απειλών, ενώ ταυτόχρονα τα ίδια θα έχουν εξαιρετικά μικρό ίχνος εντοπισμού (οπτικό, ακουστικό, υπέρυθρο και ηλεκτρομαγνητικό) θα είναι ιδιαίτερα μικρό. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μη επανδρωμένα οχήματα, με απομακρυσμένο έλεγχο. Το παραπάνω βίντεο μας δίνει μία απλουστευεμένη εκδοχή των οχημάτων αφού δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να παρουσιασθούν τα κανονικά οχήματα…

DAPRA-GCV-T-CONCEPT-1 (2)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!