ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσα άλογα μπορούν να βγουν από 1.750 κ.εκ.;

avl_hyper_200

H AVL δηλώνει ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης και μας το αποδεικνύει με το AVL HyPer 200…

AVL-Alfa-Romeo-Guiletta-engineΠρόκειται για το γνωστό σύνολο της Alfa Romeo που είναι τοποθετημένο σε μια 4C και ο συνδυασμός ακούγεται μαγικός, όσο και εξωπραγματικός: 4-κύλινδρος με χωρητικότητα στα 1.750 κ.εκ. και ισχύ στα 480 άλογα! Πέρα από τα 2 συμβατικά turbo, ο 4κύλινδρος διαθέτει και ένα ηλεκτρικό που λειτουργεί με τάση 48V και εξασφαλίζει την άμεση απόκριση ανεξαρτήτων στροφών.

Πάντως, η μέγιστη ιπποδύναμη αποδίδεται πολύ ψηλά (στις 8.000 σ.α.λ.) με την ροπή να φτάνει τα 416 Nm. Στόχος της AVL είναι να εξελίξει τετρακύλινδρα σύνολα που θα αποδίδουν καλύτερα από 6κύλινδρα μεγαλύτερου κυβισμού και θα εκπέμπουν λιγότερους ρύπους. Μάλιστα, η AVL υποστηρίζει πως το πρωτότυπο HyPer 200 πληρεί ακόμη και τις απαιτήσεις του κύκλου RDE (μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες), ενώ για λόγους αξιοπιστίας και αντοχής χρησιμοποιούνται ειδικά μέρη (πιστόνια, μπιέλες κ.α.), ψύξη της κυλινδροκεφαλής, χρονισμός των βαλβίδων και χαρτογράφηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!