NEA

Πόσο ασφαλή είναι τα αυτοκίνητα στην Ινδία; Καθόλου!

Τα αποτελέσματα του crash test 5 μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ινδία (με τις εκεί προδιαγραφές) διοργάνωσε ο οργανισμός Global NCAP και τα αποτελέσματα σοκάρουν!

RENAULT-KWID-GLOBAL-EURONCAPΤα Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio, Hyundai Eon και Renault Kwid πέρασαν το τεστ μετωπικής σύγκρουσης (με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα) και όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο τα αποτελέσματα ήταν απλά τραγικά. Για την ακρίβεια σε μερικές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα διαλύθηκαν! Σε ότι αφορά την προστασία των πεζών, το Kwid πήρε 2 αστέρια, όπως και τα Mahindra Scorpio και Hyundai Eon, ενώ τα δύο Suzuki περιορίσθηκαν σε ένα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απουσία αερόσακων, ενώ ακόμα και η εκδοχή του Renault Kwid με αερόσακο για τον οδηγό που ελέγχθηκε -συνολικά τα Twid που δοκιμάστηκαν ήταν τρία- δεν μπόρεσε να αξιολογηθεί ούτε καν με ένα αστέρι. Πάντως οι μηχανικοί του Global NCAP σημείωσαν πως «η δομή του αμαξώματος του Renault Kwid δεν κατέρρευσε αλλά παρουσιάστηκε εξαιρετικά ασταθής…». Η γαλλική εταιρεία πάντως ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στη δομή του Kwid προκειμένου να γίνει πιο ασφαλές, ενώ μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μάλλον απομακρύνεται πλήρως το όποιο ενδεχόμενο να το δούμε και στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!