ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πατέντα της Google για την προστασία πεζών

google_pedestrian_flypaper

Μία κολλητική επίστρωση στο μπροστινό μέρος των αυτόνομων οχημάτων θα μπορούσε να προφυλάσσει τους πεζούς, στην απίθανη περίπτωση ενός τροχαίου…

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Google, που αναγνωρίζει ότι, τελικά, δεν υπάρχει δυνατότητα να αποφευχθούν τελείως τα ατυχήματα. Για την εξαιρετικά απίθανη περίπτωση όμως που κάποιο από τα αυτόνομα οχήματά της εμπλακεί σε ένα τέτοιο, θα ήθελε να έχει κάνει ο,τι μπορεί, ώστε να προφυλάξει καλύτερα τον πεζό που θα εμπλακεί σε αυτό.

Η ιδέα είναι αρκετά απλή, αν και αρχικά μπορεί λίγο να ξενίζει. Πολλοί τραυματισμοί προέρχονται όχι από την πρώτη κρούση, στο καπό και στο παρμπρίζ, αλλά από τη δεύτερη, αφού το ανθρώπινο σώμα έχει εκτιναχθεί μακριά από το αυτοκίνητο. Η πατέντα της, λοιπόν, έχει να κάνει με μία κολλητική μεμβράνη, που θα συγκρατεί το σώμα που θα έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο, όπως μία μυγοπαγίδα ή μία κολλητική ταινία διπλής όψης! Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί να μετριάσει τους τραυματισμούς από τη σύγκρουση.

Φυσικά, αυτό θα λειτουργεί μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και δεν θα μαζεύει απλά διάφορα πράγματα όπως έντομα, κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Για την αποφυγή του τελευταίου έχει προβλεφτεί μία λεπτή, επιφανειακή επίστρωση που θα προφυλάσσει το κολλητικό υλικό από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Όταν τώρα δεχτεί ικανή δύναμη, ανάλογη μίας πρόσκρουσης, θα θρυμματίζεται, απελευθερώνοντας το κολλητικό υλικό που κρύβει από κάτω, συγκρατώντας έτσι τον πεζό επάνω στο καπό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!