ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ασύρματη φόρτιση για την Mercedes-Benz S500e

MERCEDES-S500E-2018-WIRELESS-CHARGING (1)

H S500e συνδυάζει twin-turbo τρίλιτρο V6 με ηλεκτροκινητήρα, η συνολική ισχύς είναι στους 442 ίππους, η επίσημη μέση κατανάλωση στα 2,8 λτ./100 χλμ.

MERCEDES-S500E-2018-WIRELESS-CHARGING (4)Από το 2017 θα υπάρξει μια μικρή ανανέωση που δεν θα έχει σχέση με τα παραπάνω νούμερα αλλά με την χρήση ενός ασύρματου συστήματος φόρτισης των μπαταριών (με την κλασική επαγωγική πλάκα και του πηνίου στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου). Ο οδηγός θα παρκάρει ακριβώς πάνω από την επιφάνεια φόρτισης που θα βρίσκεται π.χ. στο γκαράζ και για αυτό θα υπάρχει ανάλογη ένδειξη στον πίνακα οργάνων υποδεικνύοντας την σωστή θέση.

Η ισχύς φόρτισης είναι 3,6 kW και ο συνετελεστής απόδοσης 90%, ενώ η ασύρματη φόρτιση θα συνδυαστεί με αύξηση της χωρητικότητα των μπαταριών από τα 8,7 στα 13,3 kWh. Γεγονός που αφενός θα αυξήσει τη δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης από τα σημερινά 30 χιλιόμετρα, στα 50, ενώ αφετέρου θα εισάγει τα wireless συστήματα φόρτισης ώστε να μην είναι αναγκαία η χρήση καλωδίου φόρτισης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!