NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επένδυση μαμούθ της Mercedes σε πράσινες τεχνολογίες

MERCEDES-S500E-2018-WIRELESS-CHARGING-5

Την απόφαση να ξοδέψει περισσότερα από επτά δις ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία, με τα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά να έχουν την τιμητική τους…

Εχθές παρουσιάσαμε τη νέα S500e η οποία θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση, μέσω επαγωγικών ρευμάτων. Φαίνεται όμως ότι αυτή δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος των όσων σχεδιάζει η Mercedes για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στα άμεσα πλάνα της είναι η παραγωγή των E350e και GLC Coupe 350e 4MATIC, που θα τα δούμε πριν από τα τέλη του χρόνου. Εικάζεται ότι το νέο plug-in υβριδικό σύστημα που θα φέρουν θα αποδίδει συνολικά 320 ίππους, εκ των οποίων οι 211 θα αφορούν στον βενζινοκινητήρα και οι υπόλοιποι σε ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ. Το τελευταίο θα είναι σε θέση να κινήσει και αμιγώς ηλεκτρικά τα 2 μοντέλα, προσφέροντας αυτονομία 30 χιλιομέτρων.

Από εκεί και πέρα, έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη ανάλογων μοντέλων, καθώς και στο σχεδιασμό μίας νέας αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων. Ο στόχος είναι τα πρώτα οχήματα της επόμενης αυτής μέρας να κυκλοφορήσουν πριν από τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!