NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mazzanti Evantra Millecavalli, το θηρίο των 1000 ίππων!

mazzanti_evantra_millecavalli_1

Και όμως υπάρχει ένα ιταλικό αυτοκίνητο γρηγορότερο από κάθε Ferrari και Lamborghini. Βασικά, το γρηγορότερο που βγήκε ποτέ, με άδεια κυκλοφορίας σε δρόμο!

mazzanti_evantra_millecavalli_3«Το να παρουσιάζω στο Τορίνο το απόλυτο μου υπεραυτοκίνητο, Evantra Millecavalli, έχει ένα βαθύτερο νόημα. Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία παρουσιάζεται επίσημα σε μία καινούρια ιταλική εκδήλωση. Συναντώντας φίλους του αυτοκινήτου, διαφορετικών ηλικιών, που εκτιμούν και θαυμάζουν το επίτευγμα που αντιπροσωπεύει αυτό το πρωτότυπο που φέραμε στο Τορίνο, είναι μία ακόμα τεράστια ικανοποίηση που μας ωθεί να πάμε παραπέρα, επιλέγοντας να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρίας, Luca Mazzanti.

mazzanti_evantra_millecavalli_2Ισχυρότερο κατά 50 ίππους και 300 Nm ροπής από τη LaFerrari, το Evantra Millecavalli εφοδιάζεται με ένα κτηνώδη V8 κινητήρα, χωρητικότητας 7,2 λίτρων, με διπλά turbo. Η ισχύς του αγγίζει συνολικά τους 1.000 ίππους ενώ η ροπή τα 1.200 Nm. Τα νούμερα αυτά του επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα, με το κοντέρ να ανεβαίνει γρήγορα μέχρι την ένδειξη των 402 χλμ./ώρα! Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

mazzanti_evantra_millecavalli_4Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε στο Turin Auto Show. Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόλις 25 αντίτυπα του Millecavalli, που στα ιταλικά θα πει «χίλια άλογα». Όσο για το κόστος, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αν και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής, με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου οχήματος, δύσκολα θα ρίξουν την τιμή κάτω από το εκατομμύριο, μιλώντας για ευρώ…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!