ΑΓΩΝΕΣ

Le Mans, δραματική ανατροπή και νίκη της Porsche!

lemans_2016_3

Μετά από μία 24ωρη συγκλονιστική μάχη της Toyota με την Porsche, η πρώτη έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο, κυριολεκτικά στην εκπνοή του αγώνα…

lemans_2016_1Οι φετινές 24 ώρες του Le Mans μας επιφύλασσαν μία πραγματικά επική μάχη. Ο ανταγωνισμός των Toyota με τις Porsche διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας και η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια. Σαν ειρωνεία της τύχης, ωστόσο, το Toyota TS 050 Hybrid με το νούμερο 5 που οδηγούσε τον αγώνα, με διαφορά μόλις ένα λεπτό και κάτι από τη δεύτερη, Porsche 918 με τον αριθμό 2, εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο από μηχανική βλάβη, χαρίζοντας έτσι στη γερμανική εταιρία μία ακόμα νίκη, τη 18η συνολικά!

lemans_2016_2Αντικειμενικά, για έναν τόσο σημαντικό αγώνα, που γίνεται μία φορά το χρόνο και απαιτεί τόσο κόπο, τόση οργάνωση και χρήματα, ήταν μαχαιριά στην καρδιά για την Toyota να χάσει τον πρώτο της τίτλο με τέτοιο τρόπο… Μετά από 44 χρόνια συμμετοχής και 5 δεύτερες θέσεις… Ακόμα και ο τεχνικός διευθυντής της Porsche έσπευσε αμέσως μετά τον τερματισμό να τους πει δυο λόγια παρηγοριάς και να παραδεχτεί ότι δεν άξιζε να πάρει έτσι τη νίκη. Παρόλα αυτά, όσο άδικο και αν ακούγεται αυτό, σε έναν 24ωρο αγώνα δεν αρκεί να τα πας περίφημα για τις πρώτες 23 ώρες και 56 λεπτά… όπως λένε στους αγώνες, αναπαράγοντας μία ατάκα που αποδίδεται στον Rick Mears “to finish first you must first finish”.

lemans_2016_4Το podium, πέρα από την 918 των Dumas/ Jani/ Lieb με τον αριθμό 2, συμπλήρωσαν η Toyota Νο 6 των Sarrazin/ Conway/ Kobayashi και το Audi R18 των Di Grassi/ Duval/ Jarvis. Στην αμέσως επόμενη κατηγορία, LMP2, νικητής αναδείχτηκε το Alpine A460 με τον αριθμό 36 και με οδηγούς τους Manezes/ Lapierre/ Righelmi. Για την κλάση LMGTE Pro, η Ford άφησε το στίγμα της, 50 χρόνια μετά από την επική, πρώτη της νίκη στο Le Mans, με τo Ford GT των Hand/ Muller και Bourdais. Όσο για την κατηγορία LMGTE Am, πρώτη τερμάτισε η Ferrari 458 Italia των Sweedler/ Bell και Segal.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!