ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O όμιλος VW σταματά περισσότερα από 40 μοντέλα του!

vw_beetle

Κάτι το σκάνδαλο dieselgate, κάτι μία στρατηγική αναδιάρθρωση που φαίνεται ότι χρειάζεται, οδηγούν τους Γερμανούς σε περικοπές στη γκάμα των μοντέλων τους.

Σύμφωνα με άρθρο της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η Volkswagen ετοιμάζεται να διακόψει την παραγωγή 40, ίσως και περισσότερων, μοντέλων της, στα πλαίσια μίας γενικής ανασύνταξης των δυνάμεών της. Ο αριθμός, που φαίνεται αρκετά μεγάλος, αφορά αυτοκίνητα των εταιριών VW, Audi, Seat, Skoda και Porsche. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το ποια μοντέλα θα σταματήσουν να παράγονται, κυκλοφορούν όμως φήμες γύρω από το νέο Beetle, που φαίνεται ότι μετά το 2018 δεν θα γνωρίσει επόμενη γενιά…

Ο λόγος που διαφαίνεται πίσω από την απόφαση αυτή έχει να κάνει σε ένα βαθμό με το dieselgate. Το σκάνδαλο που προέκυψε πέρυσι γύρω από τις εκπομπές ρύπων ορισμένων πετρελαιοκινητήρων του ομίλου, πήρε διαστάσεις μεγαλύτερες του αναμενόμενου, με τη VW να έχει ήδη χάσει 16,2 δις ευρώ σε πρόστιμα και επιδιορθώσεις. Παράλληλα, τα περίπου 2,1 δις ευρώ που θα εξοικονομηθούν από αυτή την κίνηση θα βοηθήσουν σε ένα βαθμό τα μελλοντικά πλάνα του ομίλου να αναπτύξει μία σειρά ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο να πουλάει ένα εκατομμύριο υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, από το 2025.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!