NEA

Θανατηφόρο τροχαίο με αυτόνομο όχημα!

tesla_autonomous

Μετά από 130 εκ. χιλιόμετρα δοκιμών με αυτόνομα οχήματα, το μοιραίο έμελλε να συμβεί σε ένα μοντέλο της Tesla, γεγονός που ανοίγει μία μεγάλη κουβέντα περί ασφάλειας.

Το εν λόγω συμβάν συνέβη στις 7 Μαΐου, παρέμεινε όμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα Tesla Model S, με οδηγό τον Joshua Brown σφηνώθηκε κάτω από μία νταλίκα, η οποία έκανε αναστροφή μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή το αυτοκίνητο βρισκόταν σε αυτόνομη διαμόρφωση και δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει το μοιραίο.

Φυσικά, ένα τέτοιο θέμα τράβηξε άμεσα πάνω του τα βλέμματα των ειδικών. Η Tesla έστρεψε όλη την προσοχή της να αναλύσει τις συνθήκες του τραγικού αυτού συμβάντος. Τελικά, κοινοποίησε μία μελέτη στην οποία ανέφερε με λεπτομέρειες το τι συνέβη. Η λευκού χρώματος νταλίκα βρισκόταν σε τέτοια θέση, σε σχέση με τον ήλιο, όπου ούτε το αυτοκίνητο, ούτε ο οδηγός θα μπορούσαν να την έχουν δει.

Παράλληλα και η NHTSA, η αμερικάνικη επιτροπή ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων, ανακοίνωσε προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, στέλνοντας προσωπικό να εξετάσει τόσο τα οχήματα που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση, όσο και την τοποθεσία. Αυτή μάλιστα η έρευνα φιλοδοξεί να εξετάσει το σχεδιασμό και την απόδοση όλων των αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή διαθέσιμα.

Στην πράξη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Και οι ίδιοι οι κατασκευαστές, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, παρότι αυτή ήδη είναι πιο ασφαλής από τις συμβατικές μετακινήσεις, στις οποίες εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας του οδηγού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!