NEA

Fiat Topolino, τόσο μικρό όσο και ξεχωριστό!

FIAT-TOPOLINO-1936

Το 500 Topolino είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο μιας και έκανε την απόκτηση ενός αυτοκινήτου πιο προσιτή ξεκινώντας από την… mama Italia!

Το Topolino ήταν ουσιαστικά ένα προσωπικό μέσο μεταφοράς, κατασκευαζόταν έως το 1955 και οι μονάδες του θα μπορούσαν να είναι πολύ παραπάνω από τις 520.000 αν δεν μεσολαβούσε το Β’ Παγκόσμιος. Ενδιαφέρον είναι πως ήταν διαθέσιμο με 4 διαφορετικά αμαξώματα, την ίδια στιγμή που το μήκος του δεν ξεπερνούσε τα 3,24 μέτρα.

Το μοτεράκι των 569 κ.εκ. ήταν τετρακύλινδρο και τοποθετημένο μπροστά ενώ κινούσε τους πίσω τροχούς, ενώ απέδιδε 13 άλογα που του εξασφάλιζαν μια τελική ταχύτητα 85 χλμ./ώρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να κοστίζει 5.000 λίρες, αλλά όταν παρουσιάστηκε κόστιζε σχεδόν το διπλάσιο.

Φέτος, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πλέον αυτοκίνητα στην ιστορία της Fiat, το 500 Topolino, συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής αφότου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1936.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!