ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μία ηλεκτρική Porsche 911 δεν έχει νόημα… ακόμα

2017-porsche-911-turbo-s-7

Σύμφωνα με τον επί κεφαλής εξέλιξης της 911, August Achleitner, η υπάρχουσα ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία δεν μπορεί να καλύψει τα στάνταρ του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ο ίδιος βλέπει αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα στις «οικολογικές» αυτές τεχνολογίες. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως, «αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα, κατά τη γνώμη μας, να προσφέρουμε μία ηλεκτρική 911, ή κάποια υβριδική εκδοχή, καθώς υπάρχουν τόσα ντεζαβαντάζ σε ένα τέτοιο πλάνο, στα πλαίσια της φιλοσοφίας της 911. Φυσικά, μπορούμε να το κάνουμε, ένα τέτοιο όχημα όμως θα ήταν τόσο βαρύ και με τέτοια μειονεκτήματα που δεν θα μπορούσαμε να το προσφέρουμε».

Παρόλα αυτά, η Porsche δουλεύει επάνω στις συγκεκριμένες τεχνολογίες και ήδη έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα. Αυτό θα ακολουθεί τη φιλοσοφία του Mission-E concept και θα είναι σεντάν. Βέβαια, δεν αναμένεται πριν από το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι μία ανάλογη εκδοχή της 911 θα πάει αρκετά αργότερα, πιθανά προς το 2030, όπου οι χρόνοι φόρτισης, η ποσότητα της συσσωρευμένης ενέργειας και το βάρος των συσσωρευτών θα καλύπτουν τα στάνταρ του κοινού της Γερμανικής εταιρίας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!