ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Lotus Elise, από το 2020

Lotus-Elise

Τέλος στα σενάρια διακοπής της παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου έθεσε ο CEO της εταιρίας, Jean-Mark Gales, δηλώνοντας ότι θα υπάρξει επόμενη γενιά, σε 4 χρόνια από σήμερα.

Η νέα Elise, μάλιστα, θα διατηρεί την αρχική φιλοσοφία του ιδρυτή της εταιρίας, που ήθελε τα μοντέλα του να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, ώστε να προσφέρουν καλύτερη αίσθηση και επιδόσεις. Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιεί ένα αλουμινένιο πλαίσιο, στην ίδια λογική με το σημερινό αλλά πιο εξελιγμένο. Ο στόχος είναι το αυτοκίνητο να μην ξεπεράσει τα 900 κιλά σε βάρος, παρότι θα είναι πιο ενισχυμένο και άκαμπτο, καθώς επίσης και ελαφρά φαρδύτερο, αφού σύμφωνα με την αμερικάνικη νομοθεσία θα πρέπει να ενσωματώνει και πλευρικούς αερόσακους.

Αναφορικά με τους κινητήρες, ακόμα είναι πολύ νωρίς και δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες. Παρόλα αυτά, η στενή συνεργασία της Lotus με την Toyota είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την πρώτη να χρησιμοποιήσει κάποια μηχανικά σύνολα των Ιαπώνων, σε ένα εύρος ισχύος από 150 έως 250 ίππους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!