ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H BMW παρουσίασε τη νέα γενιά κινητήρων

BMW TwinPower Turbo 4-Zylinder Dieselmotor

Η επερχόμενη Σειρά 5 θα εγκαινιάσει τη νέα γενιά Efficient Dynamics που περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου…

BMW TwinPower Turbo 3-Zylinder BenzinmotorΩς είθισται η νέα γενιά κινητήρων θα είναι αποδοτικότερη, οικονομικότερη και πιο «πράσινη» ώστε να πληροί όλες τις αυστηρές νόρμες. Το κοινό χαρακτηριστικό των κινητήρων Twin Power είναι ο άμεσος ψεκασμός, η υπερτροφοδότηση, το Valvetronic για μεταβλητό βύθισμα και το Double Vanos για μεταβλητό χρονισμό σε όλες τις βαλβίδες (εισαγωγής και εξαγωγής). Επίσης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως τόσο στους 3-κύλινδρους, όσο και στους 4-κύλινδρους η χωρητικότητα κάθε κυλίνδρου είναι χονδρικά στα 500 κ.εκ. αφού θερμοδυναμικά κάπου εκεί βρίσκεται η ιδανική απόδοση (σ.σ. η Volvo διαθέτει πλέον στα μεγάλα της μοντέλα μόνο 4-κύλινδρα 2-λιτρα μοτέρ).

Hochdruck Injektor für BMW TwinPower Turbo Diesel MotorenΝέα γενιάς είναι τα συστήματα ψεκασμού με μέγιστη πίεση στο κύκλωμα των βενζίνης στα 350 bar, ενώ στους ντίζελ φτάνει τα 2.700 bar (2.200 στους 3-κύλινδρους). Αντικραδασμικοί άξονες μειώνουν τις δονήσεις, νέοι είναι οι ιμάντες μετάδοσης, η πολλαπλή εξαγωγής με το τούρμπο εδράζονται κοντά στην κυλινδροκεφαλή, ενώ σημαντικό νέο είναι πως όλοι οι νέοι δίλιτροι ντίζελ έχουν πλέον διπλό turbo με νέα EGR. Επίσης, στάνταρ θα είναι και το καταλυτικό σύστημα SCR με προσθήκη ουρίας AdBlue.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!