NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο κοστίζει αυτή η εξαιρετικά σπάνια Ferrari 750 Monza;

FERRARI-750-MONZA (1)

H συγκεκριμένη κλασική Ferrari κατασκευάστηκε πριν από 61 χρόνια και είναι ένα από τα πιο σπάνια αγωνιστικά της δεκαετίας του 1950.

Η όμορφη Ferrari 750 Monza που βλέπετε έχει  αριθμό πλαισίου 0510 Μ, κατασκευάστηκε το 1955 και την ίδια χρονιά συμμετείχε στις 12 Ώρες του Sebring, με οδηγούς τους Phil Hill και Carroll Shelby. Ωστόσο, η νικηφόρα παρθενική της εμφάνιση δεν καταγράφηκε και επίσημα, μιας και ο αγώνας ακυρώθηκε, αλλά ακολούθησαν άλλες νίκες σε αγώνες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, στο Fort Summer (Νέο Μεξικό) ο Jim Hall, ο διάσημος σχεδιαστής των Chaparral, σημείωσε την πρώτη του νίκη στην Formula 1. Για αυτό το λόγο κράτησε την 750 Monza για περισσότερα από 40 χρόνια και μετά από μερικές ριζικές αναπαλαιώσεις η κλασική Ferrari θα πωληθεί τέλη του μήνα σε δημοπρασία της RM Sotheby’s (στο Pebble Beach) με εκτιμώμενη τιμή από 4 έως 5 εκατομμύρια δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!