NEA

Φόρος πολυτέλειας με τα άλογα!

Macan S Diesel

Στο Βέλγιο η Porsche Macan δεν αποδίδει 258, αλλά 211 ίππους, ώστε η τιμή πώλησής της να παραμείνει στις 63.041 ευρώ, όσο κοστίζει και στις άλλες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης…

PORSCHE-MACAN-S-DIESEL-3Παρόλο που στην Ε.Ε. θα έπρεπε να υπάρχει μία κοινή «πολιτική», υπάρχουν χώρες που επιβάλλουν τις δικές τους διατάξεις. Για παράδειγμα, στην Δανία υπάρχει υπέρμετρη φορολόγηση, στην Ελλάδα επιπλέον δασμοί κατά την εισαγωγή, ενώ στο Βέλγιο ισχύει πως πάνω από τα 155 kW (211 PS) ξεκινά η πολυτελής κατηγορία με προσαύξηση φόρου κατά 5.000 ευρώ (ισχύει για καινούργια και μεταχειρισμένα).

PORSCHE-MACAN-S-DIESEL-2Έτσι, συνηθίζεται η μείωση της ισχύος σε αρκετά μοντέλα, όπως η Porsche Macan S diesel που σε όλο τον κόσμο αποδίδει 58 άλογα, αλλά στο Βέλγιο 211 (η ροπή παραμένει σταθερή στα 540 Nm). Αντίστοιχα επηρεάζονται οι επιδόσεις (0-100 σε 7,7 δεύτερα και τελική 216, από 6,3 δεύτερα και 230 χλμ./ ώρα), αλλά η τιμή καταφέρνει να συγκρατείται χαμηλότερα έως 5.000 ευρώ, οπότε ο πελάτης είναι σίγουρο πως θα είναι περισσότερο ωφελημένος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!