NEA

Πλήρης αποκάλυψη για την Mercedes-Maybach 6 στο Pebble Beach

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η Mercedes δεν εντυπωσιάζει μόνο με το μήκος των 5,7 μέτρων, αλλά και με τις ιδιαίτερες αναλογίες του…

Maybach-Mercedes-6-1Η Mercedes-Maybach 6 είναι ένα θηριώδης concept car με κοντά εξάμετρο προφίλ και δίμετρο πλάτος, με διάταξη 2+2 και πόρτες gullwing, στημένο πάνω σε ένα ηλεκτροκίνητο τετρακίνητο layout. Αισθητικά, το πολύ μεγάλο καπό συνδυάζεται με μια ιδιαίτερα κεκλιμένη και χυτή οροφή, σε συνδυασμό με έναν πολύ μικρό πίσω πρόβολο, θυμίζοντας λίγο και την κλασική 540K Autobahnkurier του 1934.

Maybach-Mercedes-6-3Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και αποκαλύπτουν ένα space εσωτερικό που (πολύ) δύσκολα θα έφτανε μέχρι την κανονική παραγωγή. Ωστόσο, η εξωτερική σχεδίαση μας δείχνει την τάση που θα ακολουθήσει στα μεγάλα σχήματα η εταιρία στα επόμενα χρόνια. Σχετικά με το σύστημα πρόωσης υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά τροχό, που συνδυαστικά αποδίδουν 750 ίππους.

Maybach-Mercedes-6-2Η μπαταρία έχει μεγάλη χωρητικότητα στα 80 kWh προσφέροντας αυτονομία πάνω από 500 χλμ., όταν το 0-100 πετυχαίνεται σε λιγότερο από 4 δλ. με τελική στα 250 χλμ./ώρα. Το σούπερ δίκτυο ταχυφόρτισης έχει ισχύ 350 kWh και μέσα σε 5 λεπτά μπορούν να γεμίσουν οι μπαταρίες για ενέργεια έως 100 χλμ. Επίσης, το concept έχει και ασύρματη επαγωγική φόρτιση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!