ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Honda πατεντάρει κιβώτιο 11 σχέσεων με τριπλό συμπλέκτη!

honda_dual-clutch-transmission-cutaway

Και εκεί που πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν νόημα κιβώτια άνω των 10 σχέσεων, έρχεται η Honda να ανεβάσει τον πήχη, με μία κίνηση εντυπωσιασμού!

2017 Acura NSXΑναφορικά με το όριο των 10 σχέσεων, δεν έχει βγει αβίαστα, αφού όσο περισσότερες σχέσεις έχει ένα κιβώτιο ταχυτήτων, τόσο πιο βαρύ και σύνθετο είναι, εξανεμίζοντας πρακτικά τα οφέλη από την καλύτερη αξιοποίηση των στροφών του κινητήρα. Αρκετοί μάλιστα ρίχνουν αυτό το όριο στις 9 σχέσεις, όχι όμως και η Honda, που πριν από λίγο διάστημα χτύπησε την πόρτα του ιαπωνικού γραφείου πατεντών, καταθέτοντας ένα πρωτοποριακό κιβώτιο 11 σχέσεων.

FORD-11-SPEED-AUTOMATIC-TRANSMISSIONΤο συγκεκριμένο, μάλιστα, θα φέρει όχι δύο αλλά τρεις συμπλέκτες, που, όπως ισχυρίζεται η εταιρία, θα εξασφαλίζουν πιο γρήγορες αλλαγές, σε καλύτερο χρόνο, ενώ θα περιορίζουν και τις πτώσεις της ροπής που εμφανίζονται σε κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Η πατέντα χρεώθηκε στον Izumi Masao, μηχανικό της Honda. Περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα δούμε ένα τέτοιο κιβώτιο σε παραγωγή δεν υπάρχουν. Μπορεί μάλιστα να απαιτηθούν και αρκετά χρόνια για κάτι τέτοιο, αφού συχνά οι εταιρίες καταθέτουν πατέντες όχι απαραίτητα για να τις εφαρμόσουν άμεσα αλλά και για να μην προφτάσει κάποιος άλλος…

SMS===> Λίγα λόγια για τις αναρτήσεις…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!