NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα Tesla, το γρηγορότερο όχημα παραγωγής

tesla_p100d

Με το 0-100 οριακά πάνω από τα 2,5 δευτερόλεπτα, δεν υπάρχει Ferrari, Lamborghini ή ακόμα και Bugatti που να το κοιτάει στα μάτια. Ο λόγος για το Model S P100D.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Tesla και εμείς δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Οι νέες, κορυφαίες εκδόσεις των Model S και Model Χ θα εφοδιάζονται με μία νέα διάταξη συσσωρευτή, 100 kWh. Ειδικά δε για το Model S P100D, χάρη στο Ludicrous mode, θα μπορεί να επιτυγχάνει το 0-60 mph (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, επίδοση που είναι η καλύτερη στον κόσμο, για αυτοκίνητο παραγωγής. Η αυξημένη χωρητικότητα του συσσωρευτή βοηθάει και στην αυτονομία, που για πρώτη φορά ξεπερνά το φράγμα των 600 χλμ. αγγίζοντας τα 613 χλμ. με μία φόρτιση. Το τελευταίο αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ, αφού δεν υπάρχει άλλο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής με αντίστοιχη αυτονομία.

Αναφορικά με το Model X, η αντίστοιχη επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 96 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,9 δλ. ενώ η εμβέλεια περιορίζεται στα 542 χλμ. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι όσοι εξ αυτών διαθέτουν την έκδοση P90D Ludicrous, μπορούν να αναβαθμιστούν με το νέο συσσωρευτή, πληρώνοντας περίπου 18.000 ευρώ, κόστος που περιλαμβάνει και την ανακύκλωση του προηγούμενου συσσωρευτή. Η βασική τιμή του Model S P100D ανέρχεται στην Αμερική στα 119 χιλιάδες ευρώ, με αυτή του Model X να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!