ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιος δεν θα ήθελε μία Porsche 550 RS Spyder;

PORSCHE-550-RS-SPYDER (1)

Πρόκειται για το εμβληματικό μοντέλο που έχει συνδεθεί με τον James Dean και που έχει κατασκευαστεί σε μόλις 90 μονάδες!

Η Porsche κατασκεύασε μόλις 90 550 RS Spyder και μια από αυτές την βλέπετε σε άριστη κατάσταση στην οθόνη σας. Σε μερικές μέρες θα δημοπρατηθεί από την εταιρεία Bonhams στο Goodwood Revival και αναμένεται να «πιάσει» από 5,5 έως και 7,2 εκατομμύρια ευρώ. H 550 RS Spyder είναι το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε ειδικά για αγωνιστική χρήση τη δεκαετία του ’50 η Porsche (τότε που ο οδηγός οδηγούσε το αυτοκίνητο μέχρι την πίστα, έτρεχε, επέστρεφε στοι σπίτι του και το χρησιμοποιούσε κανονικά, κάθε μέρα μέχρι τον επόμενο αγώνα).

H διθέσια Porsche είχε αλουμινένιο αμάξωμά, ατσάλινο χωροδικτύωμα και ζύγιζε μόλις 550 κιλά. Ιδιαίτερος ήταν και ο κινητήρας της, ένας αερόψυκτος μπόξερ, τοποθετημένος στο κέντρο του αμαξώματος των μόλις 3,60 μέτρων. Είχε χωρητικότητα 1.500 κ.εκ., με 4 επικεφαλής εκκεντροφόρους απέδιδε 110 ίππους και χάριζε ένα 0-100 σε λιγότερο από 10,0 δλ. με τελική 220 χλμ./ώρα. Σούπερ τιμές για την εποχή εκείνη, που σήμερα τις δίνει ακόμη και ένα «αυτοκίνητο πόλης».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!