NEA

Kodiaq, αυτό είναι το Τίγκουαν της Skoda!

SKODA-KODIAQ (8)

Μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού έφτασε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης του πρώτου μεγάλου SUV της Skoda!

To νέο Skoda Kodiaq θα παρουσιαστεί στο Παρίσι και από τα τέλη του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην εγχώρια αγορά. Από πλευράς αμαξωμάτων θα υπάρχει και μια έκδοση κουπέ του νέου Kodiaq, κατά πάσα πιθανότητα από το 2019 και μετά.

SKODA-KODIAQ (11)Με στόχο να δοθεί έμφαση στους χώρους, οι Τσέχοι αποφάσισαν να αποκαλύψουν πρώτα το 7-θέσιο εσωτερικό και τους μεγάλους χώρους που διασφαλίζει το μεταξόνιο των 2,79 μέτρων. Και όπως πάντα, το σήμα κατατεθέν της Skoda συνεχίζει να είναι ο χώρος αποσκευών που ξεκινά από τα 230 λίτρα (στην 7-θέσια διάταξη) για να φτάσει στα 720 (ως 5-θέσιο) και με πεσμένα τα καθίσματα τα 2.065 λίτρα (με ωφέλιμο μήκος στα 2,90 μέτρα). Η σχεδίαση του ταμπλό δεν εκπλήσσει καθώς ακολουθεί τα κάπως γοτθικά -αλλά εργονομικά- πρότυπα της εταιρίας με κυρίαρχο στοιχείο την μεγάλη οθόνη αφής, με τους κάθετους αεραγωγούς να την πλαισιώνουν.

SKODA-KODIAQ (20)Το Skoda Kodiaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, ενώ η γκάμα των κινητήρων προέρχεται από το Superb, με τις εκδόσεις βενζίνης να περιλαμβάνουν τον 1.4 TSI με 125 και 150 ίππους και τον 2.0 TSI με 180 άλογα. Διαθέσιμοι είναι οι diesel εκδόσεις 2.0 TDI σε δύο εκδοχές, με 150 και 190 ίππους. Εκτός από το βασικό 1.4 TSI όλοι οι άλλοι κινητήρες συνδυάζονται και με τετρακίνηση, ενώ πέρα από τα χειροκίνητα κιβώτια των 6 σχέσεων υπάρχουν και αυτόματα διπλού συμπλέκτη DSG με 6 ή 7 σχέσεις ανάλογα με τον κινητήρα.

Στην κορυφή θα βρεθεί αργότερα το RS των 280 ίππων από τον 2.0 TSI. Σίγουρη είναι και μια υβριδική έκδοση με 225 ίππους, όπου ο 1.4 TSI των 156 ίππων θα κινεί τους εμπρός τροχούς, ένας ηλεκτροκινητήρας 85 kW τους πίσω και ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 40 kW θα είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων). Η διάταξη εξασφαλίζει και την τετρακίνηση, ενώ η καθαρά ηλεκτρική λειτουργία θα φτάνει έως και τα 50 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!