NEA

To Mercedes Vision Van Concept δείχνει τα βαν του μέλλοντος

Το φουτουριστικό βαν της Mercedes αποτελεί μέρος ενός μελλοντικού πρότζεκτ όπου τα βαν θα προσφέρονται στον επαγγελματία με την μορφή leasing…

MERCEDES-VISION-VAN-CONCEPT (16)Το πρωτότυπο βαν της Mercedes είναι ένα καθαρό EV και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW και 270 Nm στον πίσω άξονα. Στο δάπεδο υπάρχει μια συστοιχία μπαταριών, που με την προσθαφαίρεση στοιχείων και ανάλογα με τις ανάγκες, εξασφαλίζει μια αυτονομία από 80 έως 270 χιλιόμετρα. Ενδιαφέροντα στοιχεία του Mercedes Vision Van είναι το LED Matrix στη μάσκα, που επιτρέπει την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ενώ η διασύνδεσή του είναι συνεχής και ιδιαίτερα γρήγορη.

MERCEDES-VISION-VAN-CONCEPT (9)Η τελική ταχύτητα του Vision Van είναι 120 χλμ./ ώρα, αλλά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 80, ενώ ο έλεγχός του είναι πλήρως drive by wire. Αυτό σημαίνει πως στην καμπίνα δεν υπάρχουν τιμόνι, πεντάλ, μήτε κεντρική κονσόλα, παρά μόνο ένα joy stick. Το όλο φορτίο «πακετάρετε» σε ράφια και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη διαδρομή για τη διανομή τους.

Μόλις το βαν φτάσει στον προορισμό παράδοσης τα ρομπότ του συστήματος εντός του αυτοκινήτου ή τα δίνουν αυτόματα στον οδηγό για να τα παραδώσει ή κάνουν τα ίδια αυτή τη δουλειά, με το όριο βάρους να είναι τα 10 κιλά. Για τις παραδόσεις υπάρχουν στην οροφή του βαν και δύο drones, με μεταφορική δυνατότητα 2 κιλών και ακτίνα δράσης 10 χιλιομέτρων. Αξιοσημείωτο είναι πως η απουσία τούνελ μετάδοσης επιτρέπει στη θέση του οδηγού να μετατοπιστεί προς τα εμπρός και να αυξηθεί έτσι ο ωφέλιμος χώρος για το φορτίο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!