ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Renault Zoe, πλέον με αυτονομία 320 χλμ.

zoe2

Μία βελτιωμένη εκδοχή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Renault θα παρουσιαστεί στο Παρίσι, με νέο συσσωρευτή και πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα.

Χάρη σε αυτές τις δύο αλλαγές, η γαλλική εταιρία υπολογίζει σχεδόν να διπλασιάσει την αυτονομία του οχήματος. Σήμερα ο συσσωρευτής των 22kWh που διαθέτει, προσφέρει σε ένα κύκλο φόρτισης αυτονομία 241 χιλιομέτρων κατά NEDC ή περίπου 145 χιλιομέτρων σε ρεαλιστική χρήση. Το ανανεωμένο Zoe με το νέο συσσωρευτή της LG και το μικρότερο ηλεκτροκινητήρα θα προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να κάνει το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο σαφώς πιο χρηστικό, αφού πέρα από τις αστικές μετακινήσεις πλέον θα επιτρέπει στον οδηγό να αποτολμήσει και μικρά ταξίδια. Παράλληλα ενισχύει τη θέση της Renault στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, ακολουθώντας τη στρατηγική του ομίλου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!