NEA

Στην τελική ευθεία το αγροτικό της Mercedes-Benz

Mercedes-Benz-pickup-696x436

Στο Παρίσι έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για το πρώτο pick-up με τα σήματα της Mercedes που θα κυκλοφορήσει τέλη 2017…

Το Mercedes GLT, όπως θα ονομάζεται, θα παρουσιαστεί μέσα στον Οκτώβριο με την έναρξη των πωλήσεων να ξεκινά προς το τέλος του 2017. Θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Renault στην Κόρδοβα της Αργεντινής και της Nissan στην Βαρκελώνη. Το σχήμα του είναι προφανές ότι έχει βάση το Navara (εδώ όλα τα pick-up ή αγροτικά), όμως οι άνθρωποι της Mercedes δήλωσαν στο Παρίσι ότι θα κάνουν σημαντικές επεμβάσεις έτσι ώστε το GLT να είναι ένα προϊόν το οποίο θα ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ της γερμανικής εταιρίας.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, μοιάζει ως λογική επιλογή για την βασική έκδοση ο 2,5λιτρος κινητήρας που κινεί και το Navara, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα εφοδιάζεται και με ένα κινητήρα της ίδιας της Mercedes, τον V6, τρίλιτρο τούρμποντίζελ, με απόδοση 258 ίππους. Οι υπεύθυνοι για την εξέλιξή τους υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο θα είναι ένα πραγματικό Mercedes καθώς όχι μόνο θα διαθέτει διαφορετικά και πιο ποιοτικά υλικά στην καμπίνα, αλλά θα εφοδιάζεται και με όλα τα σύγχρονα και πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει και η υπόλοιπη γκάμα των τετρακίνητων της εταιρίας. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να είναι στην κατηγορία τιμής του Navara, αποτελώντας μία μοναχική πρόταση “κύρους” σ’ αυτή την ειδική κατηγορία οχημάτων.

To GLT θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, της Νοτίου Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας μετά το μισό του 2017, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της εταιρίας στο Παρίσι, δεν πρόκειται να πάει και στην αγορά των ΗΠΑ. Οι ίδιοι δικαιολόγησαν την απόφαση να αποκλείσουν την τεράστια για τα pick up αγορά των ΗΠΑ, καθώς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αυτού του μεγέθους τα “αγροτικά” θεωρούνται μικρά (!) και κυριαρχούν άλλου είδους κατασκευές (όπως το Ford F-150, σε μία πληθώρα εκδόσεων και τονάζ). Αν και νομίζουμε πως η αμερικανική αγορά είναι πολύ μεγάλη για να την αγνοήσει κανείς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!