NEA

Πράσινο φως για ηλεκτροκίνητες εκδόσεις BMW X3 και MINI

bmw-4

Την απάντηση στην Mercedes EQ δίνει η BMW ανακοινώνοντας πως θα διευρύνει την γκάμα της στα ηλεκτροκίνητα, τόσο στην γκάμα BMW i, όσο και στη κανονική γκάμα μοντέλων της…

bmw-1Tο ηλεκτρικό Mini βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και θα βγει στην παραγωγή μέσα στο 2019, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική Χ3, σύμφωνα με τα όσα είπε ο CEO της BMW Harald Krueger σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Στόχος της BMW σύμφωνα με τον πρόεδρό της είναι να δείξει στους καταναλωτές ότι είναι έτοιμη να προσφέρει την ηλεκτροκίνηση σε πλήρη εμπορική εκμετάλλευση, και μάλιστα σε αυτοκίνητα τα οποία είναι ευρείας παραγωγής και απήχησης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά τους μέρη, όμως το αφεντικό της BMW είπε ότι θα έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία και εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

BMW-i5-Q2Τα νέα μοντέλα της εταιρίας, θα μεγαλώσουν την ήδη υπάρχουσα γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας (i3 και i8), ενώ έπεται και το i5 (μπορείτε να δείτε μερικά σκίτσα από την διαρροή πατέντας). Και έρχονται ως άμεση απάντηση στο λανσάρισμα του Chevrolet Bolt ως Opel Ampera-e στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλους κατασκευαστές με οχήματα όπως το Renault Zoe. Και βέβαια κυρίως απέναντι στον εσωτερικό ανταγωνισμό, είτε αυτός αφορά την Mercedes και τα μοντέλα EQ που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, είτε και την VW η οποία υπόσχεται ότι θα έχει όχι λιγότερα από 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!