ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκινά το 10o Hi Tech Eco Mobility Rally

Hi Tech Eco Mobility Rally (3)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. διοργανώνει στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου και για 10η χρονιά, την εκδήλωση «Hi-Tech Eco Mobility Rally 2016» (HTER 2016) για ηλεκτρικά, υβριδικά και αυτοκίνητα εναλλακτικών καυσίμων.

Hi Tech Eco Mobility Rally (2)Με εκκίνηση την Πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας, η ενδιάμεση ελεγχόμενη στάθμευση (parc fermé) και ο τερματισμός, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Κορινθίας. Με τη χορηγία σημαντικών φορέων και την υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αλίμου, Ηλιούπολης και Πετρούπολης, αναμένεται να προσελκύσει κι εφέτος αξιόλογες συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  οχήματα προηγμένης τεχνολογίας, που χωρίς να χάνουν σε  επιδόσεις, είναι ασφαλή, με οικονομική κατανάλωση και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Στόχος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι η εξοικείωση των οδηγών με τις σύγχρονες τάσεις στην αυτοκίνηση, ώστε να επεκταθεί και στη χώρα μας η ηλεκτροκίνηση και η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων (υγραέριο, φυσικό αέριο, βιοκαύσιμα).

Hi Tech Eco Mobility Rally (1)Το «Hi-Tech Eco Mobility Rally 2016» είναι ράλι ακριβείας, δηλαδή η κατάταξη  διαμορφώνεται από την ακρίβεια τήρησης των ορίων ταχύτητας (γενικά κάτω των 50 χλμ./ώρα) που προκαθορίζουν οι Οργανωτές στις «ειδικές διαδρομές» εν αντιθέσει με τον ελάχιστο χρόνο (άρα μέγιστη μέση ταχύτητα) που επιδιώκεται από τους αγωνιζόμενους σε ένα ράλι ταχύτητας.

Ο αγώνας προσμετρά στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Εναλλακτικών Ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων – FIA και απευθύνεται σε ερασιτέχνες οδηγούς που μετέχουν με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καθημερινά. Η διοργάνωση ακολουθεί τους κανονισμούς της FIA, ενώ η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γίνεται με πλήρη συμμόρφωση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!