NEA

To Chevrolet με τον V8 Duramax έχει 1.234 Nm ροπής!

DURAMAX-V8-6600-CCM (6)

Ένα μεγάλο pick-up όπως το Duramax οφείλει να έχει έναν πανίσχυρο ντίζελ κινητήρα με απόδοση που θα κινούσε ακόμη και ένα μεγάλο φορτηγό!

Τι ταιριάζει γάντι στο Duramax; Ένα μεγάλο pick-up με αμερικανικές προδιαγραφές για να προσφέρει τεράστια αποθέματα ροπής από το ρελαντί και δυνατότητες ρυμούλκησης που μετριούνται σε τόνους. Συγκεκριμένα, η απόδοση του νέου V8 φτάνει κατά SAE τους 445 ίππους στις μόλις 2.800 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη ήδη από τις 1.600 σ.α.λ. και φτάνει τα 1.234 Nm!

DURAMAX-V8-6600-CCM (10)Σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του V8, ο νέος Duramax έχει κοινό μόνο το όνομα και τις διαστάσεις των κυλίνδρων (διάμετρος x διαδρομή 103 x 99 χιλιοστά). Η συνολική χωρητικότητα φτάνει τα 6.599 κ.εκ., μπιέλες και στρόφαλος έχουν ενισχυθεί, ενώ έχει βελτιωθεί το κύκλωμα λίπανσης κ.α. Το ψυγείο λαδιού έχει αυξηθεί, η ελαιολεκάνη αποτελείται από 2 κομμάτια (κατασκευασμένα από ατσάλι και αλουμίνιου προκειμένου ο V8 να είναι λιγότερο θορυβώδης), ενώ υπάρχει και νέο κύκλωμα τροφοδόσιας Common Rail, με πίεση λειτουργίας 2.000 bar.

Το πρώτο pick-up που θα κινήσει ο V8 Duramax είναι το Chevrolet Silverado 2500HD Z71 που θα έχει και φρένο κινητήρα, ενώ χάρη στο νέο σύστημα προθέρμανσής θα παίρνει μπροστά μέσα σε μόλις 3 δλ., ακόμη και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι στους -29 βαθμοί Κελσίου!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!