NEA

H X-Class είναι το πρώτο αγροτικό της Mercedes [live]

Mercedes-Benz Concept X-CLASS – Erster Ausblick auf den neuen Pickup mit Stern

Τα pick-up νέας γενιάς δεν έχουν ανέβει μόνο σε οδηγικό επίπεδο, αλλά και στιλιστικά με πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Mercedes…

MB-2«Χ-Class» ονομάζεται τελικά το νέο αγροτικό της Mercedes που παρουσιάστηκε μόλις επίσημα ως πρωτότυπο, αλλά δείχνει να είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής. Άλλωστε θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2017 σε δύο εκδόσεις από πλευράς εμφάνισης και βασισμένο στα μηχανικά μέρη του Nissan Navara και του Renault Alaskan.

Η πρώτη έκδοση αμαξώματος είναι η X-Class stylish explorer, η οποία είναι και η πιο συμβατική οπτικά, διαθέτοντας στοιχεία που παραπέμπουν άμεσα σε SUV -μεταξύ αυτών και η μάσκα που προαναφέραμε- υπογραμμίζοντας έτσι και την αλλαγή χαρακτήρα των πικ-απ, που εξελίσσονται σε οχήματα ελευθέρου χρόνου. Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το ανάγλυφο καπό και οι προβολείς που επεκτείνονται στα φτερά, σε συνδυασμό με τα τονισμένα φτερά, τους μεγάλους τροχούς 22 ιντσών, αλλά και το εξαιρετικά μικρό εμπρός πρόβολο. Αντίθετα ο πίσω (πρόβολος) είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ εδώ το χαρακτηριστικό είναι το LED περίγραμμα της πόρτας της καρότσας. Το εσωτερικό προσανατολίζεται στη γνώριμη εικόνα των επιβατικών και SUV της μάρκας, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η γνωστή «ελεύθερη» οθόνη, που ελέγχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στα επιβατικά και πλαισιώνεται από στρογγυλούς αεραγωγούς.

Η δεύτερη έκδοση αμαξώματος που ονομάζεται X-Class powerful adventurer είναι όπως λέει και η επωνυμία της (δυναμικά περιπετειώδης σε ελεύθερη απόδοση) πολύ πιο δυναμική, με στοιχείο που δημιουργούν την εικόνα και την αίσθηση της σκληροτράχηλης και ανθεκτικής κατασκευής. Στοιχεία όπως το ύψος των 1,90 μέτρων, οι τεράστιοι τροχοί της διάστασης 35×11.50, οι προστατευτικές ποδιές, ο «εργάτης» μπροστά και το μεγάλο άγκιστρο πίσω. Το χαρακτηριστικό κιτρινωπό χρώμα του αμαξώματος επαναλαμβάνεται στις λεπτομέρειες του εσωτερικού, που κατά τα άλλα είναι πολυετελές με δερμάτινες επενδύσεις που οπτικά θυμίζουν ανθρακόνημα.

Η κορυφαία έκδοση της Mercedes X-Class θα είναι 6-κύλινδρη και παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες θα κινείται από τον diesel των 3.000 κ.εκ. της μάρκας. Στη βάση της γκάμας θα υπάρχει εκτός απροόπτου ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 2.300 κ.εκ. που χρησιμοποιείται και στο Navara, ενώ θα υπάρχει και ένα σύνολο βενζίνης, κατά πάσα πιθανότητα 2.000 κυβικών. Οι βασικές αγορές για τη νέα Mercedes X-Class θα είναι η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Νότιος Αφρική και η Αυστραλία, ενώ αν αναρωτιέστε για την απουσία των ΗΠΑ σημειώστε πως το μέγεθός της είναι μάλλον μικρό για τα δεδομένα της εκεί αγοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!