NEA

To VW Atlas… είναι όνομα και πράμα!

Volkswagen-Atlas-2018-1280-05 (1)

Με μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα το Atlas είναι ένα τεράστιο SUV, ξέρετε από εκείνα που αρέσουν στους Αμερικανούς…

Der neue Volkswagen Atlas (USA)Το Atlas είναι XXL μεγέθους SUV που προορίζεται για τις ΗΠΑ, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στην πόλη Chattanooga, θα έχει θέσεις για μέχρι και 7 επιβάτες, ενώ η βάση του θα είναι το μεταβλητό πλαίσιο MQB, στο οποίο βασίζονται π.χ. και το Golf με το Tiguan. Πέρα από το μήκος του, μεγάλες είναι και οι άλλες του διαστάσεις (πλάτος 1,98, ύψος 1,77), είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το Touareg, το οποίο θα έχει πλέον το ρόλο της premium πρότασης, ενώ τη γκάμα θα συμπληρώνει προς τα κάτω το Tiguan που θα είναι επίσης 7θέσιο.

Der neue Volkswagen Atlas (USA)Στις ΗΠΑ οι τιμές του Atlas θα κυμαίνονται από τις 30.000 δολάρια για τη βασική δίλιτρη έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο και μέχρι τις 50.000 για μια φουλ εξτρά VR6. Τα πλάνα διάθεσής του δεν περιλαμβάνουν την Ευρώπη, περιλαμβάνουν όμως τη Ρωσία -εκεί θα υπάρχει και έκδοση πετρελαίου του 2.000 κυβικών- καθώς και τη Μέση Ανατολή. Αξιοσημείωτο είναι πως big-SUV της VW συνδυάζεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης (βλέπετε στις ΗΠΑ έχει γίνει χαμός με το dieselgate!). Πιο συγκεκριμένα με έναν 2.0 TSI και με έναν 3.6 VR6, με μέγιστη ιπποδύναμη τους 280 ίππους. Αυτόματα κιβώτια 8 σχέσεων θα υπάρχουν και για τους δύο, ενώ ο VR6 θα μπορεί να συνδυαστεί και με την τετρακίνηση 4 Motion.

Der neue Volkswagen Atlas (USA)Από πλευράς σχεδίασης το Atlas παραπέμπει στο πρωτότυπο Crossblue υιοθετώντας πολύ χρώμιο στη μάσκα μαζί με LED προβολείς. Το εμφατικό ταμπλό διαθέτει οθόνη αφής 8’’, οι ποτηροθήκες είναι όσο μεγάλες πρέπει να είναι, ενώ τεράστιος είναι τόσο ο κλειστό χώρος στην κεντρική κονσόλα όσο και το ντουλαπάκι στο ταμπλό που διαθέτει μέχρι και αμορτισέρ. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων μετακινείται κατά μήκος, στην 3η μπορούν να καθίσουν ακόμα και ενήλικες με ύψος μέχρι και 1,90, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι από μεγάλο έως τεράστιο στην περίπτωση που διπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και τα πιο πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης, ενώ στα εξτρά υπάρχει και ο φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων, που στις ΗΠΑ ονομάζεται Volkswagen Digital Cockpit.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!