NEA

Η X-Class δεν είναι το πρώτο «αγροτικό» της Mercedes!

mercedes-lapickup-7

Tην δεκαετία του 1970 στην Αργεντινή, η Mercedes παρήγαγε ένα pick-up βασισμένο πάνω στην σειρά W114/W115.

mercedes-pickup-1Με την ονομασία La Pickup η Mercedes της Αργεντινής είχε πάρει το πράσινο φως για να παράγει στο εκεί εργοστάσιο της μάρκας. Όπως φαίνεται οι μηχανικοί δεν έκαναν και πολλά πράγματα, πέρα από το να αφαιρέσουν το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου και τα καθίσματα, και στην θέση τους να τοποθετήσουν μία επένδυση από ξύλα. Αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρχε καν η δυνατότητα να ανοίξει η πίσω πόρτα (όπως συμβαίνει στα τυπικά αγροτικά), ενώ το εμπρός μέρος παραμένει το κανονικό αυτοκίνητο μία 220D της εποχής.

Πάντως, πέρα από το αστέρι στην μάσκα, είναι ότι διέθετε αρκετά στοιχεία πολυτέλειας τόσο στο γεμάτο χρώμια αμάξωμα, όσο και στο σαλόνι. Το La Pickup αν και δεν κατασκευάστηκε σε μεγάλους αριθμούς (δεν πρέπει να ξεπέρασε τις 3.000 μονάδες), ήταν μέσα στους επίσημους καταλόγους της εταιρίας στην Αργεντινή, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα μία μοναδική περίπτωση στα χρονικά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!