ΑΓΩΝΕΣ

O Lance Stroll στην Williams… με το πορτοφόλι του μπαμπά!

2017-driver-banner

Ο 18χρονος θα είναι από την επόμενη σεζόν ο παρτενέρ του Valteri Bottas στην ομάδα της Williams. Αλλά πως κατάφερε ο Lance να φτάσει μέχρι εκεί;

LANCE-STROLL-WILLIAMS-F1-2017 (4)Ο Lawrence Stroll, μπαμπάς του Lance είναι Καναδός, αλλά το σημαντικό για την περίσταση είναι δισεκατομμυριούχος, που έκανε την περιουσία του -σύμφωνα με το περιοδικό Forbes υπολογίζεται σε 2,4 δις δολάρια- με τις μάρκες ένδυσης και όχι μόνο Pierre Cardin, Ralph Lauren και Tommy Hilfiger. Από την άλλη, ο Lawrence Stroll έχει πάθος με τα αυτοκίνητα. Έχει στην ιδιοκτησία του την παλιά πίστα της Φόρμουλα 1 Mont Tremblant καθώς και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές Ferrari παγκοσμίως. Πριν από 2 περίπου χρόνια διαπραγματευόταν την εξαγορά της Sauber, δεν τα βρήκαν και έτσι ο Stroll έψαξε έναν άλλο τρόπο προκειμένου ο γιός του Lance να μπορέσει να μπει σταδιακά στη Φόρμουλα 1.

Αρχικά ο μπαμπάς Stroll αγόρασε την καλύτερη ομάδα της Φόρμουλα 3, την Prema, τα μονοθέσια της οποίας εξελίχθηκαν και άλλο στην αεροδυναμική σήραγγα ενώ το ίδιο έγινε και με τους κινητήρες της Mercedes. Παράλληλα ο έμπειρος Nick Cassidy είχε αναλάβει να μυήσει το νεαρό Stroll στα μυστικά της Dallara F312 και να τον βοηθήσει στις ρυθμίσεις της, ενώ οι κακές γλώσσες λένε πως ο Cassidy δεσμευόταν να μην προσπερνά τον Stroll κατά τη διάρκεια των αγώνων.

LANCE-STROLL-WILLIAMS-F1-2017 (1)Παρά ταύτα, ο μικρός Stroll δεν είναι κάποιος ανίκανος αλλά έχει πολύ ταλέντο αφού είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης στην Formula 3 και rookie στη μεγάλη κατηγορία, αφού έχει κλείσει μόλις τα 18 του χρόνια και αντικαθιστά ως ο νεότερος πιλότος στη F1 τον Max Verstappen. Συγκεκριμένα, ο Stroll κέρδισε τους 14 από τους συνολικά 30 αγώνες και στα 17 αναδείχθηκε πρωταθλητής έχοντας συγκεντρώσει 500 βαθμούς έναντι 322 του δεύτερου Maximilian Günther.

Με αυτά και αυτά ο Lance αποφάσισε να μη χάσει χρόνο στο πρωτάθλημα GT2 αλλά να πάει κατευθείαν στη Φόρμουλα 1, από τους 230 ίππους στους 950 δηλαδή. Οι φήμες λένε πως η θέση στη Williams του κόστισε περί τα 35 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτά δεν ήταν τα μόνα χρήματα που ο μπαμπάς Stroll επένδυσε το γιό του. Ο Laurence κατέβαλε πολλά για πρόγραμμα δοκιμών με την Williams FW36 του 2014 προκειμένου ο Lance να συνηθίσει το μονοθέσιο, ένα πρόγραμμα δοκιμών για να μάθει όλες τις πίστες στην F1 κ.α.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Williams Pat Symonts που είπε: «ο τελευταίος νέος οδηγός που ήρθε με τόσα πολλά χιλιόμετρα δοκιμών στη Φόρμουλα 1 ήταν ο Jacques Villeneuve». Μία άφιξη που στον μεγάλο Stroll κόστισε περίπου 70-80 εκατομμύρια δολάρια. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου; Τουλάχιστον για τον Lawrence…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!