NEA

NextEV Nio EP-9, ένα hyper ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 1.360 ίππους [vid]

H NextEV δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία εταιρία που ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο…

nextev nio ep9 (20)Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα των νέων καιρών και ένα αυτοκίνητο που δείχνει πόσο μακριά μπορεί να φθάσει η ηλεκτροκίνηση (έστω και αν βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα της βήματα). Το αεροδυναμικό αμάξωμα μήκους 4,888 μέτρων (σ.σ. η κινεζική εταιρία υποστηρίζει πως το downforce είναι διπλάσιο από μονοθέσιο της F1!) κρύβει ένα σασί που δεν ξεπερνά τα 1.735 κιλά εκ των οποίων τα 635 αναλογούν στις μπαταρίες που δίνουν αυτονομία έως περίπου 430 χιλιόμετρα.

NIO-EP9-launch-3-626x383Υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονήματος, το σασί είναι μονοκόκ και εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από κάρμπον, ενώ τα φρένα -με κεραμικούς δίσκους μπροστά/πίσω και εξαπίστονες δαγκάνες- και δυνατότητα να πιάσει τα 3,3 G κατά το φρενάρισμα! Τώρα, από πλευράς ισχύος το NextEV EP-9 αποδίδει 1 megawatt (1.360 ίππους) και χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό (συνολικά τέσσερις) με την συνολική ροπή να φτάνει τα 6.333Νm!

Όπως λένε οι Κινέζοι το ΕΡ9 επιταχύνει σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 και σε μόλις 7,1 δλ. για το 0-200, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ./ώρα. Μάλιστα, τα 300 χλμ./ώρα ανακοινώνεται ότι τα φθάνει σε 15,0 δευτερόλεπτα! Με το καλημέρα σημείωσε και δύο ρεκόρ. Στο Nürburgring σημείωσε χρόνο 7’ 05’’ συντρίβοντας το προηγούμενο “ηλεκτρικό” ρεκόρ, ενώ το ίδιο έγινε και στην πίστα του Paul Ricard στην Γαλλία, όπου και εκεί πέτυχε έναν ασύλληπτο χρόνο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!