NEA

Πότε θα έρθει στην χώρα μας το νέο Ford Fiesta; [vid]

Η Ford έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Fiesta που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα τον Μάρτιο στην Γενεύη και θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τέλη 2017…

2017-ford-fiesta (1)Οι άνθρωποι της Ford προτίμησαν να πατήσουν στο καλούπι της τωρινής γενιάς και να την εκσυγχρονίσουν στα σημεία. Άλλωστε, το γοητευτικό αμάξωμα του Fiesta δεν άφησε και πολλά περιθώρια στο σχεδιαστικό τμήμα που διατήρησε το βασικό σχήμα της εμπρός μεγάλης μάσκας και έκανε πιο δυναμικό το πίσω. Μάλιστα, επέλεξε να λανσάρει τέσσερα διαφορετικά και αποκλειστικά πεντάθυρα αμαξώματα: το υπερυψωμένο Active, το σπορ ST-Line, το πολυτελές Vignale και το στιλάτο Titanium.

ford-fiesta-vignaleΜιλώντας με αριθμούς το νέο Fiesta φτάνει σε μήκος τα 4,040 μέτρα και είναι 2,8 εκατοστά μακρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Ελαφρώς μεγαλύτερο είναι και το πλάτος (+1,2 εκ., σύνολο 1,734 μέτρα), ενώ το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει ελάχιστα (+0,4 εκ., σύνολο 2,493 μέτρα).  Το σασί έχει βελτιωθεί σε δυσκαμψία κατά 15%, ενώ η πρόσφυση στις στροφές είναι επίσης μεγαλύτερη κατά 10% χάρη στο torque vectoring που στις στροφές φρενάρει τον εσωτερικό τροχό, σύμφωνα πάντα με την Ford.

2017-ford-fiesta (11)Και αν το αμάξωμα φαίνεται γνώριμο δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο και για το εσωτερικό… που είναι αγνώριστο. Η αλήθεια είναι πως η κεντρική κονσόλα με τους πολλούς διακόπτες είχε πλέον κουράσει και έχει αντικατασταθεί από μια πολυλειτουργική οθόνης αφής (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού 4,2, 6,5 ή 8 ιντσών) που «τρέχει» στο Ford Sync 3 με πλήρη υποστήριξη και διασύνδεση smartphone. Νέος είναι και ο πίνακας οργάνων με backlight φωτισμό και μία οθόνη σε ρόλο trip computer, ενώ στις κορυφαίες εκδόσεις υπάρχει ηχοσύνολο της B&O με 10 ηχεία, subwoofer και συνολική ισχύ 675 Watt.

2017-new-ford-fiesta (1)Στην γκάμα των κινητήρων το highlight δεν είναι άλλος από τον αναβαθμισμένο 1.0 Ecoboost που από το νέο Focus (μέσα στο 2018) θα διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου. Πέρα από τις 3-κύλινδρες εκδόσεις με 100, 125 και 140 ίππους, θα υπάρχει και ένας 4-κύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας στα 1.200 κ.εκ. με 70 και 85 ίππους που έχουμε ήδη δοκιμάσει στο νέο Ford Ka+. Από πλευράς ντίζελ θα υπάρχει ο 1.5 TDCi με 90 ή 120 ίππους, ενώ όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα Eco (δηλ. start/stop).

2017-ford-fiesta (14)Φυσικά το νέο Fiesta εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα άνεσης και τεχνολογίας τελευταίας γενιάς. Στις top εκδόσεις υπάρχουν δύο κάμερες, τρία «ραντάρ» και 12 αισθητήρες υπερήχων που σκανάρουν εμπρός από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως 130 μέτρα. Σε συνδυασμό με άλλα εξαρτήματα και ηλεκτρονικά μέσα, όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα δίχτυ προστασίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους πεζούς (σύστημα ανίχνευσης Pedestrian Detection). Πέρα από την αυτόνομη πέδηση προς αποφυγή σύγκρουσης, υπάρχουν συστήματα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματης δέσμης (μεγάλη «σκάλα»), ενεργό cruise control κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!