ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί ένα αυτοκίνητο να γνωρίζει πότε ανάβει πράσινο; [vid]

Μέσω του κόμβου επικοινωνίας V2I (Vehicle to Infrastructure) το αυτοκίνητο θα μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο και στους δρόμους…

audi-fanaria-2Η εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει το αυτοκίνητο εξυπνότερο και ενδεικτικό αυτού είναι ένα βίντεο που έδωσε η Audi στην δημοσιότητα και που δείχνει για πρώτη φορά να λειτουργεί στους δρόμους το σύστημα Traffic Light Information. Πρόκειται για ένα σύστημα μέσω του οποίου ο οδηγός έχει την δυνατότητα να γνωρίζει μέχρι πότε θα είναι αναμμένο κόκκινο το φανάρι και το όλο πρότζεκτ λειτουργεί πιλοτικά μόνο στην πόλη του Λας Βέγκας.

audi-fanaria-3Θα εφαρμοστεί προς το παρόν σε επιλεγμένα μοντέλα Α4, Q7 και Allroad, ενώ η υπηρεσία αυτή θα είναι συνδρομητική με εγγραφή στο τμήμα τηλεματικής Audi Connect Prime. Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει προς το παρόν σε λίγες περιοχές των ΗΠΑ όπου υπάρχουν έξυπνοι σηματοδότες, ενώ το κόστος για την εγγραφή στην υπηρεσία είναι 199 δολάρια για 6 μήνες και 499 δολάρια για πρόγραμμα 18 μηνών.

Η Audi υποστηρίζει πως το σύστημα αυτό έχει σκοπό κυρίως την μείωση του άγχους των οδηγών και στο μέλλον θα παρέχει μεγάλες δυνατότητες όταν θα μπορεί να ενσωματωθεί με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, παρέχοντας στον οδηγό την ευχέρεια να αποφεύγει τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα στα φανάρια και να μειώσει τον χρόνο μιας διαδρομής. Βέβαια, κάποιοι άλλοι εδώ θα το βλέπουν ως το απόλυτο εργαλείο για κόντρες στα φανάρια :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!