NEA

Δικαίωση για την BMW εναντίον κινέζικης «εταιρίας μαϊμού»!

BMW

Η δικαίωση της BMW είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε εταιρία που αντιγράφεται από τις κινέζικες άλλες!

Συγκεκριμένα δικαστήριο στην Σανγκάη καταδίκασε δύο κινέζικες εταιρίες μετά από μήνυση της ΒΜW για χρήση πανομοιότυπων σημάτων με αυτά της γερμανικής εταιρίας. Η μία εξ’ αυτών, η Zhou Legin είχε ονομάσει τα προϊόντα της «Deguo Baoma Group Holdings Limited» το οποίο μεταφράζεται σαν «German BMW Group Holdings Limited»! H δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας είχε ξεκινήσει το 2008 και μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει ως σήμα της το «ΒΜΝ» το οποίο είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι μοιάζει με εκείνο της BMW και με πολύ κοντινό λογότυπο.

Το λογότυπο χρησιμοποιήθηκε από μία θυγατρική εταιρία ονόματι Chuangia που κατασκεύαζε είδη ρουχισμού, μεταξύ των οποίων παπούτσια και τσάντες. Mάλιστα με το πέρασμα του χρόνου η συγκεκριμένη εταιρία αλλάζει σιγά-σιγά το λογότυπο έτσι ώστε να πλησιάζει ακόμα περισσότερο αυτό της γερμανικής εταιρίας.

Το δικαστήριο της Σανγκάης διατύπωσε την άποψη ότι η πρακτική της Κινέζικης εταιρίας μιμείται το σήμα της BMW και την χρησιμοποιεί για να κερδίσει δικό της όφελος. Η απόφαση αυτή πάντως, με το πρόστιμο να φθάνει στα 430.000 δολάρια θεωρείται σημαντική, μιας και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες εταιρίες να διεκδικήσουν και αυτές το δικαίωμα να μην γίνονται θύματα αντιγραφών και να περιοριστεί επιτέλους αυτή η κατάσταση η οποία είναι κάτι σαν αυτονόητο για την αγορά και την κοινωνία της Κίνας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!