ΑΓΩΝΕΣ

To ράλι Ντακάρ ξεκινά!

Μερικές ώρες απέμειναν για να ξεκινήσει το πιο σκληρό ράλι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τα πληρώματα να καλούνται να διανύσουν περίπου 10.000 χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές στην Παραγουάη, Βολιβία και Αργεντινή…

AUTO - DAKAR 2017 SCRUTINEERING  - STARTΣτο φετινό Ντακάρ (2-14 Ιανουαρίου) μπαίνει φέτος και η Παραγουάη αποτελώντας την 29η χώρα στην ιστορία του θεσμού και την 5η στην αμερικανική ήπειρο. Από εκεί τα πληρώματα θα παλέψουν στην έρημο της Βολιβίας μέχρι την πρωτεύουσα La Plaz και από εκεί μέχρι τον τερματισμό στο Buenos Aires. Θα υπάρχουν 7 σκέλη από περίπου 400 χλμ. ενώ σε ένα τα πληρώματα θα κάνουν 500 εξοντωτικά χλμ. σε μία ημέρα. Αξιοσημείωτο είναι πως για 6 ημέρες θα αγωνισθούν σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα (από το επίπεδο της θάλασσας) με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

dakar-toyota-gazoo-racing-drivers-presentation-2016-nasser-al-attiyah-toyota-gazoo-racingΦέτος η Peugeot θα θελήσει να διατηρήσει την κυριαρχία της με τα ολοκαίνουργια 3008 DKR και πάντα με κίνηση μόνο στον πίσω άξονα (όπως και στα 2008 DKR). Στο τιμόνι θα βρίσκονται ο Peterhansel (o Mr Dakar με πολλές νίκες), ο Sainz, ο Despres (πέντε φορές νικητής στις μοτό) και ο Loeb που έχει περισσότερη εμπειρία και θα θέλει το κάτι παραπάνω. Ένας ακόμη οδηγός από το WRC που θα συμμετάσχει στο φετινό Ντακάρ είναι ο Mikko Hirvonen με την ομάδα της Mini.

dakar-ignacio-casale-presentation-2016-ignacio-casaleΈνα ακόμη αστέρι του Ντακάρ είναι ο Al-Attiyah που είχε κερδίσει πρόπερσι το ράλι και φέτος θα θέλει να κόψει την φόρα της Peugeot με την μεγάλη εμπειρία που πλέον διαθέτει. Αυτή την φορά ο πρωταθλητής από το Κατάρ τρέχει με την Toyota και σίγουρα θα έχει μεγάλες πιθανότητες, ενώ και ο Roma έχει μεγάλη εμπειρία για να διεκδικήσει τον τίτλο. Αλλά βέβαια κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για ένα ράλι που επιφυλάσσει πολλές παγίδες και εκπλήξεις για τα πληρώματα…

dakar-honda-team-bike-presentation-2016-joan-barreda-monsterΑπό την άλλη στις μοτοσικλέτες δύσκολα θα ανατραπεί η νικηφόρα πορεία της KTM με ένα απίστευτο σερί που κρατά από το 2001 με τις Honda (έχει να κάνει νίκη από το 1989) και Yamaha (της οποίας η τελευταία νίκη ήταν το 1998 με τον Peterhansel, στα quad κυριαρχεί από το 2009 που μπήκε η κατηγορία) σε ρόλο μάλλον παρατηρητή. Στα φορτηγά το φαβορί και φέτος αναμένεται να είναι το Kamaz με το Ρώσο κατασκευαστή να κατέχει τους 12 από τους 16 αγώνες (από το 2000), αλλά η Iveco είναι πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη.

Dakar 2017 Map Route

dakar 2007 calendar

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!