NEA

O Trump φοβέρισε την Ford για το νέο της εργοστάσιο

donald trump ford

Και φυσικά μπροστά στις απειλές του πλανητάρχη η Ford εναρμονίστηκε και εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός καινούργιου εργοστασίου…

Ήταν ήδη γνωστή η επικριτική του νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ Donald Trump στις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας για την παραγωγή και τα εργοστάσια τους στο Μεξικό (όπου το κόστος της εργασίας είναι σημαντικά πιο χαμηλό). Μάλιστα ο καινούργιος πρόεδρος προειδοποίησε μέσω Twitter την GM, που εισάγει από το Μεξικό το Chevrolet Cruze, για αύξηση των δασμών. Αν και ήταν μία κίνηση περισσότερο εντυπωσιασμού αφού και το συντριπτικό ποσοστό των μοντέλων της GM που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στο Ohio (ενώ από το Μεξικό εισάγεται μια και μόνο έκδοση αμαξώματος του Cruze).

Πάντως, η Ford ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 1,5 δις δολαρίων, στην πόλη San Luis Potosi του Μεξικό, αλλά θα επενδύσει 700 εκατομμύρια στο υπάρχουν εργοστάσιο της πόλης Flat Rock της πολιτείας του Michigan -προκειμένου να μπορούν να κατασκευάζονται αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα- και να δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η Ford φαίνεται πως πήρε το πράσινο φως για να μετακινήσει την παραγωγή της νέας γενιάς του Focus στο υπάρχουν εργοστάσιό της στην πόλη Hermosillo του Μεξικό και να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!