NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο κοστίζει το απίστευτο ρολόι της McLaren;

RM50-03_FULLFRONT_RGB1

Το κομψοτέχνημα RM 50-03 παρουσιάστηκε πρόσφατα και κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Όσο περίπου μία McLaren P1!

RM50-03 FRONT RGBΤο ρολόι της Mille επαναφέρει την McLaren στην υψηλή ωρολογοποιία με το «RM 50-03 Turbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1», όπως είναι η ακριβής ονομασία του. Μόνο ο μηχανισμός του ρολογιού ζυγίζει 7 γραμμάρια και το ρολόι στο σύνολο του μόλις 40 γραμμάρια (όσο περίπου και ένα αβγό) με χρήση πανάλαφρων και πανάκριβων υλικών, όπως το τιτάνιο, carbon fiber, και ένα νέο υλικό το γραφένιο που είναι έξι φορές ελαφρύτερο και 200 φορές πιο δυνατό από το ατσάλι. Πρόκειται για ένα ειδικό υλικό νανοτεχνολογίας, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2004 στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δίνοντας στους καθηγητές που το βρήκαν το Νόμπελ Φυσικής.

Τα νορμάλ ρολόγια της εταιρίας πωλούνται γύρω στα 100.000 δολάρια, ενώ αυτά με μηχανισμό Turbillon φθάνουν στο μισό εκατομμύριο. Μάλιστα, το RM 50-03 θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια, όσο περίπου κοστίζει και το υπεραυτοκίνητο P1 Hybrid της ΜcLaren! Και όπως ανακοινώθηκε, το πανάκριβο ρολόι θα κατασκευαστεί μόλις 75 φορές όπου το καθένα θα συνοδεύεται από ένα μονοθέσιο της McLaren MP4-32 των Alonso και Vandoorne που θα οδηγήσουν στο πρωτάθλημα το 2017. Εννοείται υπό κλίμακα 1:5 (πάει το χάσαμε).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!