NEA

Τι συμφώνησε ο Donald Trump με τον Sergio Marchionne;

trump

«Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος θέλει να κάνει τις ΗΠΑ ένα καλύτερο μέρος για τις επιχειρήσεις. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τα μέλη του Κογκρέσου για να ενισχυθεί η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία».

Αυτή ήτα η δήλωση του Marchionnee μετρά την συνάντηση στον Λευκό Οίκο με την FCA να σημειώνει στο υπόμνημα της πως από το 2009 ο όμιλος έχει επενδύσει πάνω από 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας 25.000 θέσεις εργασίας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Sergio Marchionne για την FCA, Μark Fields για την Ford και Μary Barra για την GM και αφορούσε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Trump για επαναπατρισμό με βασικό θέμα τα εργοστάσια στο Μεξικό και τις απειλές για επιβολή φόρων εισαγωγής.

Γενικότερα ο Trump πιέζει αλλά οι πρόεδροι και των τριών εταιριών δεν θα πέσουν αμαχητί στις επιδιώξεις του Trump. ενώ ακόμα και η Ford που φαίνεται να έκανε πίσω με τις ανακοινώσεις για «πάγωμα» των νέων επενδύσεων στο Μεξικό, έχει και αυτή σοβαρούς λόγους να συνεχίσει εκεί την παραγωγή (κυρίως των μικρών της μοντέλων). Από την πλευρά του ο Trump έχει κάνει προφανές ότι δεν αστειεύεται στα συγκεκριμένα θέματα, έχοντας ήδη αποχωρήσει από την ένωση με τις ασιατικές χώρες, ενώ επανεξετάζει προς όφελος των ΗΠΑ την συμμετοχή του στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου NAFTA με τον Καναδά και το Μεξικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!