ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Parking Assistant Plus της BMW επί το έργον [vid]

Εντάξει, υπάρχουν και άλλα μοντέλα με συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης, κανένα όμως στο οποίο ο οδηγός δεν κάνει απολύτως τίποτα.

bmw-parking-assistantΑυτή ακριβώς είναι η ιδιαιτερότητα του νέου συστήματος της BMW, την οποία έρχεται να αναδείξει το εν λόγω video. Όπως θα δείτε, ο οδηγός της νέας 540i αναζητά μία θέση στάθμευσης και, αφού την βρει, το ίδιο το αυτοκίνητο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Όχι μόνο στρίβει το τιμόνι, (όπως τα συμβατικά συστήματα) αλλά ταυτόχρονα χειρίζεται το γκάζι και το φρένο, ενώ επιλέγει την όπισθεν στο κιβώτιο και μετά βάζει και πρώτη, ώστε να ολοκληρώσει τη σχετική μανούβρα!

Τι κάνει ο οδηγός; Πρακτικά τίποτα, πέρα από το να ενεργοποιήσει το σχετικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η κεντρική οθόνη, χωρισμένη στα δύο, μεταφέρει την εικόνα της πίσω κάμερας, όπως και μία 360 μοιρών προβολή του αυτοκινήτου, με ο,τι υπάρχει περιμετρικά. Αρκετά βολικό για όσους δεν το έχουν με το παρκάρισμα και σίγουρα ένα πολύ καλό gadget για να ψαρώνουν οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 5.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!