NEA

Με το αριστερό ξεκίνησε η FCA για τη νέα χρονιά

fiat-chrysler

Αν και ο πρώτος μήνας κάθε χρονιάς για την αγορά των ΗΠΑ δεν είναι και ο πιο ενδεικτικός για την μετέπειτα πορεία (σημειώθηκε πτώση της τάξης του 1,9% σε σχέση με πέρσι), η πορεία του γκρουπ FCA είναι ακόμα χειρότερη και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, το γκρουπ παρουσίασε μείωση των πωλήσεων της τάξης του 11% (το ποσοστό αυτό επιμερίζεται ως 39% για την Chrysler, 17% για την Dodge, 9% για την Fiat και 7% για την Jeep). Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί για αυτή την μεγάλη πτώση έχει δύο παραμέτρους.

Κατ’ αρχήν σχετίζεται με την κατάργηση δύο σημαντικών μοντέλων για την αμερικάνικη αγορά, του Dodge Dart και του Chrysler 200, τα οποία σταμάτησαν να παράγονται λόγω της πτώσης της αγοράς των σεντάν στην αγορά των ΗΠΑ (σε αντίθεση με την αγορά των SUV που ανθεί).

Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση των εταιρικών πωλήσεων κατά 42.868 μονάδες. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για τα δεδομένα του γκρουπ, ο οποίος όμως είναι και ενδεικτικός της απόφασης που έχει παρθεί να μειωθεί το μεγάλο άνοιγμα που έχει η εταιρία στα «νοικιάρικα» αυτοκίνητα.

Η μείωση αυτή που αντιστοιχεί σε πτώση 31% των εταιρικών πωλήσεων του γκρουπ FCA στην Αμερική, θεωρείται απαραίτητη καθώς όπως είναι γνωστό οι πωλήσεις αυτές έχουν μειωμένα περιθώρια κέρδους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το γκρουπ Fiat-Chrysler βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική καμπή της πορείας του και σίγουρα η χρονιά του 2017 θα είναι ίσως η πιο κομβική για όσες εξελίξεις υπάρξουν σε αρκετές από τις εταιρίες που έχει υπό την ομπρέλα του.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!