ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανανέωση για το Skoda Rapid

Λίγο μετά το Citigo, έρχεται η σειρά του Rapid να δεχτεί ένα αναζωογονητικό facelift, το οποίο συνδυάζεται με την προσθήκη νέων κινητήρων στη γκάμα του.

Ξεκινώντας από αυτούς, οι μηχανικοί της Skoda αποφάσισαν να καταργήσουν τον 1.2 TSI και να περάσουν στην επόμενη μέρα του ομίλου, φέρνοντας στο προσκήνιο το νέο 1.0 TSI, σε δύο εκδόσεις, 95 και 110 ίππων. Ο πρώτος εξ αυτών υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 σε 11 δλ, μέση κατανάλωση 4,4 λίτρα/ 100 χλμ. και 101 γρ. CO2, ενώ ο δεύτερος ρίχνει το 0-100 στα 9,8 δλ. ανεβάζοντας όμως την κατανάλωση στα 4,5 λίτρα/ 100χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 104 γραμμάρια. Παράλληλα στη γκάμα παραμένει ο 1.4 TSI των 125 ίππων, όπως και οι 2 TDI, των 1.4 και 1.6 λίτρων, με ιπποδυνάμεις 90 και 116 PS αντίστοιχα.

Σχεδιαστικά υπάρχουν διάφορες μικροαλλαγές για το Rapid, μεταξύ των οποίων και νέοι προβολείς bi-xenon, με LED φώτα ημέρας. Αναφορικά με το Rapid Spaceback, φέρει ένα μεγαλύτερο πίσω παρμπρίζ, που βελτιώνει την ορατότητα, καθώς και επανασχεδιασμένους τροχούς, 15-17 ιντσών. Βελτιώσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό, στα όργανα και σε διάφορα άλλα μέρη. Μάλιστα, οι επιβάτες του ανανεωμένου Rapid θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη διασύνδεση WLAN που προσφέρει, παράλληλα με τις υπηρεσίες Skoda Connect, που περιλαμβάνουν το Infotainment Online και το CareConnect.

Μέσα από το Skoda Connect app ο οδηγός θα μπορεί να έχει πρόσβαση από απόσταση σε διάφορες πληροφορίες του αυτοκινήτου. Επίσης θα μπορεί να ελέγχει αν τα παράθυρα, οι πόρτες και η ηλιοροφή είναι κλειστά. Τέλος, μία σειρά συστημάτων όπως τα multi-collision brake, trailer stabilization program, fatigue detection, front assist, city emergency braking, climb assist και park distance control έρχονται να αναβαθμίσουν την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο του οδηγού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!