NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Mercedes LE 306 του 1972 ήταν ηλεκτρικό!

Είχε κατασκευαστεί με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και μπορούσε να διανύσει έως 100 χιλιόμετρα με μέγιστα ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα!

Το εντυπωσιακό είναι πως οι μπαταρίες της Varta ζύγιζαν 860 κιλά και είχαν μία χωρητικότητα στις 22kWh (όσο περίπου του σημερινού Smart ED με τις περίπου 18 kWh που ζυγίζουν μόλις 140 κιλά).
Την κίνηση αναλάμβανε ένας ηλεκτροκινητήρας DC με ισχύ έως 56 kW (76 ίππους), ενώ υπήρχε και πρόβλεψη για ανάκτηση της ενέργειας.

Το βασικό layout δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτό των σύγχρονων EV και εν μέρει μας υπενθυμίζει την αργή εξέλιξη στην τεχνολογία των συσσωρευτών.
Σήμερα όμως οι κατασκευαστές έχουν δώσει φουλ προτεραιότητα στα ηλεκτροκίνητα και αναμένουμε να δούμε πιο εξελιγμένες μπαταρίες με καλύτερα χαρακτηριστικά χρόνου φόρτισης και ενεργειακού φορτίου. Μην περιμένετε όμως αυτό να γίνει και αύριο….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!