NEA

McLaren 720S: Με 710 άλογα και 0-100 κάτω από 3 δεύτερα [vid]

H ελκυστική McLaren 720S θα αντικαταστήσει την 650S και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει με την τιμή στην Βρετανία να διαμορφώνεται στις 207.900 στερλίνες για τα πρώτα 400 αυτοκίνητα έκδοσης Launch Edition…

Για την McLaren αυτό θα είναι το νέο μοντέλο που θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο οικονομικό πνεύμονα έχοντας ως στόχο τις 1.200 πωλήσεις για το 2017 και με 1.500 τον χρόνο (μέχρι και το 2022 οπότε θα έχουν παρουσιασθεί άλλα 15 νέα μοντέλα και εκδόσεις). Πάντως η 720S δεν είναι εντελώς καινούργια αφού το μοτέρ έχει το 59% των εξαρτημάτων του ίδιο και με την βασικότερη διαφορά την αύξηση της χωρητικότητας του V8 biturbo (από τα 3,8 στα 4,0 λίτρα). Πρόκειται για τον M480T κινητήρα που συνεχίζει στα μοντέλα McLaren Sports Series και που αποδίδει 720 άλογα και 770 Nm ροπής.

Το πλαίσιο εξακολουθεί να είναι από κάρμπον (ζυγίζει μόλις 120 κιλά) και σε συνδυασμό με εκτενή χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα και σε διάφορα σημεία, το συνολικό απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.283 κιλά. Μία νέα εκδοχή του «Proactive Chassis Control» υπάρχει και στην 720S, ένα σύστημα ελέγχου του σασί που συμπληρώνεται από το «Variable Drift» το οποίο επιτρέπει ελεγχόμενες ως ένα σημείο πλαγιολισθήσεις.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ υπάρχει μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη κάθετη φόρτιση (κυρίως στον πίσω άξονα). Μάλιστα η πίσω αεροτομή μπορεί να λειτουργήσει σε δύο θέσεις: την Aero για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές και την Brake όπου στρέφεται κάθετα περίπου 56 μοίρες, έτσι ώστε να βοηθά στην μείωση των αποστάσεων και στον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου κατά το φρενάρισμα.

Μερικά από τα νούμερα που εντυπωσιάζουν είναι το 0-200 που διαρκεί μόλις 4,6 δευτερόλεπτα με την 720S να διανύει από στάση 117 μέτρα. Η μέση κατανάλωση που δίνει η McLaren είναι στα 10,7 λτ./100 χλμ. με εκπομπή 249 γραμμ./χλμ. Όσο για το κλασικό 0-100 αυτό πετυχαίνεται σε 2,8 δλ. με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 341 χλμ./ώρα. Οι δίσκοι των φρένων είναι αεριζόμενοι κεραμικοί, και τα ελαστικά είναι ειδικά εξελιγμένα Pirelli P Zero, 245/35ZR 19 και 305/30 ZR 20 πίσω.

Παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις της είναι ίδιες με της 650S, η McLaren ισχυρίζεται πως στο εσωτερικό έχει βελτιώσει την πρόσβαση και τους χώρους για τους δύο επιβάτες, ενώ έχει γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί και η ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ο πίνακας οργάνων ο οποίος είναι αναδιπλούμενος, έτσι ώστε σε περίπτωση χρήσης στην πίστα να έχει μικρό ύψος και τις απολύτως απαραίτητες ενδείξεις για τον οδηγό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!