ΑΓΩΝΕΣ

Πόσο έχει δυσκολέψει ένα pit-stop; [vid]

Στο video που έδωσε στην δημοσιότητα η Mercedes βλέπουμε την σκληρή προπόνηση στην οποία υποβάλλονται τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε να λειτουργούν όλα στην εντέλεια κατά την διάρκεια του αγώνα…

Ένα μέλος από την ομάδα μας εξηγεί το πόσο δύσκολη είναι όλη αυτή η διαδικασία και πόση ακρίβεια και συντονισμό απαιτεί από όλους ώστε να μην χαθεί το ελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου που μπορεί να κοστίσει στον οδηγό αλλά και την ομάδα. Στο πολύ εντυπωσιακό βίντεο όπου βλέπουμε από μέσα όλη την προετοιμασία, μαθαίνουμε ότι για φέτος υπάρχει μία έξτρα δυσκολία, καθώς η αλλαγή στην διάσταση των ελαστικών τα έκανε πιο βαριά αλλά και μεγαλύτερα σε όγκο.

Kάτι που υποχρέωσε τους υπεύθυνους όλης αυτής της διαδικασίας να μετρήσουν ξανά (με ακρίβεια εκατοστού!) τις αποστάσεις και τις διαδικασίες. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί προπονούνται καθημερινά στα γυμναστήρια έτσι ώστε να είναι διαρκώς στην κατάλληλη φόρμα ώστε να ανταποκριθούν στα πολύ σημαντικά καθήκοντά τους.

Το πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους μας, καθώς δεκάδες αγώνες έχουν χαθεί σε αλλαγές ελαστικών και σε καθυστερήσεις από μία λάθος κίνηση. Όπως λένε οι άνθρωποι της Μercedes στο βίντεο, δεν τους ενδιαφέρει τόσο το να είναι οι γρηγορότεροι, όσο οι πιο αποτελεσματικοί και χωρίς κανένα λάθος. Και αυτό είναι που -μαζί με τα μονοθέσια, τους οδηγούς και τα εκατομμύρια των ευρώ- κάνει την ομάδα πρωταθλήτρια όλα αυτά τα χρόνια!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!