NEA

Τα επόμενα Volvo Polestar θα είναι μόνο υβριδικά

Η Volvo σκοπεύει να συνδυάσει επιδόσεις με βέλτιστη οικονομία καυσίμου και στο εξής όλες οι εκδόσεις Polestar θα είναι υβριδικές, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Volvo στην Βόρεια Αμερική, Lex Kerssemakers.

Εδώ η επιλογή της υβριδοποίησης δεν αφορά μόνο σε λόγους μάρκετινγκ, μιας και ο δίλιτρος turbo των 367 ίππων δεν μπορεί να αποδώσει περισσότερο δίχως να μην ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής ρύπων. Έτσι, θα επισπευστεί η χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα που θα βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς θα εκπέμπονται λιγότεροι ρύποι, όταν η απόδοση θα μπορεί χαλαρά να ξεπεράσει τα 400 άλογα. Με αυτό τον τρόπο, η χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα θα μπορέσει να λειτουργήσει εν μέρει ως boost και συνεπικουρικά στο σύστημα υπερτροφοδότησης, ενώ παράλληλα σε συνθήκες εκκίνησης ή coasting θα συνδράμει στην κίνηση του αυτοκινήτου ξεκουράζοντας το δίλιτρο θερμικό μοτέρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!